Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Adyen wel, Randstad niet

Adyen wel, Randstad niet
12 feb 2024 om 12:25

Vanochtend mocht Nico Inberg de beurs openen vanwege het als eerste eindigen in de jaarlijkse beleggersenquete van van Corné van Zeijl.

Geen ALT-tekst opgegeven voor deze afbeelding

Corné bevraagt jaarlijks zo’n 120 beursanalisten in Nederland naar hun top picks voor het jaar: best presterende aandeel, slechtst presterende aandeel en de eindstand van de AEX.

Met Besi als toppick, Prosus als minst presterende en een eindstand van 785 voor de AEX (uiteindelijke eindstand 786) zat Nico Inberg er dit jaar het dichtst bij.

Uiteraard wordt men dan nieuwsgierig wat de toppicks voor dit jaar zijn:

  • Toppick: Adyen
  • Shortkandidaat: Randstad
  • Eindstand AEX: 795

RTLZ, dat uitzendt vanaf het Damrak, tien meter vanaf de plaats waar de beursgong staat, bevroeg Inberg over zijn kandidatenlijst voor 2024. Dat kun je hieronder zien (vanaf minuut 7).

Randstad: door de kwakkelende economie hebben uitzenders het even wat moeilijker. De kwartaalomzet afgelopen kwartalen liep al behoorlijk terug bij Randstad, met minnen van 5 tot 7 procent vergeleken met vorig jaar.

Adyen: na de CMD van november vorig jaar keerde het vertrouwen terug in het business plan van Adyen. De kwartaalcijfers vorige week leverden het bewijs dat Adyen in staat is de langetermijndoelen (groei 22-28% en ebitdamarge van >50%) te halen.


Bij de winst zat een geldprijs van 50 miljoen dollar. Helaas waren dat Zimbabwaanse dollars, maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken. Dank aan Corné van Zeijl van Cardano voor het jaarlijks organiseren van deze enquete en aan Euronext voor het faciliteren van de gongslag.

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.