Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

BAM Dubbele Bodem

BAM Dubbele Bodem
7 jun 2021 om 10:23

BAM dubbele bodem

Als actieve belegger mag je best wel eens voor de muziek uitlopen met een sterk anticiperende positie, waarbij je inspeelt op een verwacht koersverloop wat nog niet voldoende wordt ondersteund door de indicatoren. Op de dagkaart van BAM doet zich zoiets voor, ik zou het een anticiperende dubbele bodem willen noemen. 

Milde correctie

Geniet nu van 50% korting op een Premium Account bij De Aandeelhouder. Ja, dat wil ik!

Volgens de regels van het Dashboard beleggen is er thans sprake van een milde correctie binnen de korte termijn uptrend. De swingteller noteert immers in de min met de candles uiteraard boven een licht opkrullende SMA lijn. Maar de correctie lijkt op te drogen bij de groene steunstreep op 2,35+. Vanaf dit niveau is eerder een opleving gestart, dus waarom nu niet? Er wordt vandaag een poging gewaagd een witte candle te produceren, waardoor wel degelijk de contouren van een dubbele bodem zichtbaar worden. 

Steunscenario 

Niet alleen de witte candle is een bodemsignaaltje, ook de groene streep en de 50% Fibo lijn werken mee in het bodemproces. De indicatoren blijven wat achter, logisch, want daarvoor is de poging van de bulls nog veel te pril. Maar goed, bodemstampers kunnen het steunscenario kracht bijzetten, waardoor de kans groeit op een opleving naar de tussenliggende top op 2,44+ met daarna ruimte tot 2,61+. Mocht het allemaal tegenvallen, dan zal onder 2,35 het scenario vervallen. 

Coaching

Uit het geschetste scenario kan worden afgeleid dat koopjesjagers een twee-traps strategie kunnen overwegen. In eerste instantie een anticiperende Turbo Long positie om mee te liften naar de tussenliggende top. Als het lukt om die te passeren, dan is er een tweede, additionele en reagerende koopkans richting de 2,61+ zone. Onder de  2,35+ groene streep vervallen de koopkansen. Dit impliceert dat een BNP Paribas Turbo Long met een stoploss op 2,30 met hefboom 7,28 een interessante invulling kan zijn voor de twee-traps strategie. Kortom, een mooie propositie met duidelijke kantelpunten voor actieve kort-op-bal spelende koopjesjagers.

Ter overweging de volgende BNP Paribas Turbo/Booster: klik hier

Bekijk alle BNP Paribas Turbo's/Boosters: klik hier

Koers Bam Group

*

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.