Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

De Aandeelhouder in SPAC: Profiteer mee via warrants

De Aandeelhouder in SPAC: Profiteer mee via warrants
1 apr 2021 om 07:20

De ongekende hausse in SPAC’s (Special Purpose Acquisition Company) op de hedendaagse beurs heeft ervoor gezorgd dat er veel jonge, snelgroeiende bedrijven naar de beurs zijn getrokken. Totaal onverwacht, maar ook weer niet onlogisch, is ook de snelgroeiende website De Aandeelhouder gevraagd om met een SPAC te fuseren.

Even een korte uitleg: een SPAC is een blanco cheque bedrijf, dat geld heeft opgehaald bij investeerders. Met dat geld gaat zij op zoek naar een snelgroeiend bedrijf, dat enerzijds groeikapitaal kan gebruiken en anderzijds een beursnotering nastreeft.

Via zo’n SPAC kan een onderneming met relatief weinig kosten en in korte tijd een plekje op de beurs bemachtigen, en dus beschikken over een berg groeikapitaal. Kortom: het mes snijdt aan twee kanten: beleggers kunnen een deelneming verkrijgen in een snelle groeier en de groeier zelf krijgt groeikapitaal om haar doelen versneld te verwezenlijken.

Niet alleen in de VS is de hausse aan SPAC’s opvallend: ook in ons eigen land zijn er al een aantal opgezet (DSCO I en II) en zijn er recentelijk flink wat bijgekomen, zoals ESG Core, de biotech SPAC van Onno van de Stolpe en een Fintech Spac.

Beursmedia SPAC: Poisson

Inmiddels is er ook een media SPAC ophanden (nog geen listing) en deze, geïnitieerd door een Franse mediatycoon, is voornemens een snelgroeiend mediabedrijf met als topic ‘Beurs en Beleggen’ naar de beurs te brengen. En daarvoor is De Aandeelhouder benaderd.

Deze SPAC, getiteld onder de voorlopige werknaam Poisson (het idee is de grootste vis in het aquarium te worden en de rest op te slokken) krijgt binnen enkele weken, (voorlopige datum 3 mei) een beursnotering in Parijs én in Amsterdam.

Niet alleen De Aandeelhouder komt in de SPAC, in een aantal Europese landen zijn gesprekken met soortgelijke sites aangegaan. Niet alle namen zijn nog bekend, maar in Duitsland is bijvoorbeeld Der Aktionar in beeld, in Frankrijk is al een intentieverklaring met L’investisseur getekend terwijl momenteel nog onderhandeld wordt met het Italiaanse L’azionista en het Spaanse beleggersblad El Accionista.

Voor het Nederlandstalige gebied (Nederland en Vlaanderen) is gekozen voor De Aandeelhouder.nl en niet alleen om de naam: de ambities van De Aandeelhouder sprak de drie Franse sponsor zeer aan: de groeidoelen van De Aandeelhouder gingen zelfs verder dan die van de SPAC zelf.

Het plan

Het team achter Poisson wil €400 miljoen ophalen bij Europese investeerders. Inschrijven daarvoor kan pas per 8 april, de goedkeuring van de AFM en de Franse AMF is nog niet binnen maar kan elk moment arriveren.

Dat heeft geresulteerd in de volgende deal:

 • Beursnotering asap in Frankrijk én Amsterdam
 • Initiële IPO-koers  wordt €20
 • Groeikapitaal van €400 miljoen voor Europese nr 1-positie
 • Europese uitrol van reclame via sponsordeal Champions League

De plannen zijn al in een vergevorderd stadium. We kunnen hier nog niet alles bekendmaken, maar zo is al afgesproken dat via de samenwerking met de UEFA, wat immers Europees gezien de meest logische manier is om naamsbekendheid op te bouwen, De Aandeelhouder standaard 50 VIP-kaarten per CL-wedstrijd krijgt toegewezen. Deze zullen via loting onder de lezers verdeeld worden.

Van het opgehaalde geld gaat naar alle waarschijnlijkheid zo’n 20% naar de Nederlandstalige variant, in casu De Aandeelhouder. In ruil voor een 30%-belang in de site krijgt De Aandeelhouder dan de beschikking over een fors bedrag aan groeikapitaal waarmee een aantal grote stappen kunnen worden gezet:

 • Uitrol van een dagelijkse nieuwsbrief in plaats van wekelijks
 • Een Europees analistenteam van circa 50 topanalisten
 • Als eerste kooptips uit andere Europese landen
 • Adviezen en koersdoelen voor álle Europese aandelen vanaf €1 mrd market cap
 • Groeikapitaal om in eigen taalgebied via gerichte acquisities snel door te groeien

U kunt meedoen!

Uiteraard probeert De Aandeelhouder haar huid zo duur mogelijk te verkopen. Van SPAC’s is bekend dat de sponsors ervan via het toekennen van warrants extra mogelijkheden hebben om bij een succesvolle beurslisting nog meer te kunnen profiteren. We willen daarom dat onze lezers ook mee kunnen doen.

Beleggers in Nederland kunnen op twee manieren meeprofiteren van onze beursnotering straks. Enerzijds via de aandelen, die waarschijnlijk over 1 a 1,5 maand in de notering komen. Maar beter nog via inschrijving voor de warrants, die alleen onder de eerste inschrijvers verdeeld worden.

Warrants zijn kers op de taart

Sterker nog, het draait vaak om de warrants. Bij de laatste IPO van de EFIC Spac (Fintech) dook de koers zelfs meteen onder de IPO-prijs van een tientje omdat het de inschrijvers vooral om de warrants te doen was.

De (gratis) warrants kennen een uitoefenprijs van €25 en zijn twee jaar geldig. Ze zijn dus te vergelijken met een calloptie met een looptijd tot mei 2023. Als in die tijd de koers van de SPAC oploopt tot boven de €25, kunt u de warrant uitoefenen en de aandelen alsnog voor €25 kopen.

200.000 warrants voor Nederlanders en Belgen

De Aandeelhouder heeft geëist dat de achterban van De Aandeelhouder (onze leden) in staat moeten worden gesteld om een flink aantal warrants te kunnen bemachtigen. Het is namelijk van groot belang dat de trouwe en groeiende achterban aanwezig blijft op de website.

De SPAC-sponsors hebben ons daarom het maximum quotum per land van 100.000 stuks beloofd. Omdat De Aandeelhouder ook voor België als hoofdaannemer geldt (behoort ook tot ons taalgebied) hebben we zodoende de beschikking over 200.000 warrants. Volgens diverse technisch analisten zou de warrant, bij een openingskoers van €20, ongeveer een waarde moeten hebben van €0,95-1.

Hoe kunt u meedoen?

Lezers die willen inschrijven op deze (gratis) warrants én op aandelen van de SPAC dienen daartoe een mail te sturen naar [email protected]. Schrijf daarin de volgende informatie:

 • Naam
 • Aantal gewenste aandelen uit SPAC a €20
 • Aantal gewenste gratis warrants (maximaal 1000)
 • Meedoen om loting CL-Vipkaart ja/nee

Het aantal toe te wijzen warrants is maximaal 1000 per IP-adres, het heeft dus geen zin om met verschillende email-adressen mee te doen. We kunnen niets garanderen want het aantal is beperkt, maar we hanteren het principe “wie het eerst komt, wie het eerst maalt”.

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.