Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Samsung en Google investeren miljarden euro’s in blockchain, AI en de metaverse

Samsung en Google investeren miljarden euro’s in blockchain, AI en de metaverse
22 aug 2022 om 13:36

De laatste drie maanden van het jaar zijn over het algemeen goede maanden voor de cryptomarkt, en die drie maanden komen steeds dichterbij. Zo zal de langverwachte Ethereum Merge, een belangrijke update van het Ethereum-netwerk, volgende maand eindelijk plaatsvinden. In afwachting hiervan zijn de prijzen de laatste tijd al gestegen. Toch zagen we de afgelopen week een stagnatie en zelfs soms een daling van de prijs.

Gelukkig is er deze week genoeg ander (goed) nieuws uit de cryptomarkt. Zo werd duidelijk dat techreuzen als Samsung en Google de afgelopen maanden miljarden euro’s in bedrijven hebben geïnvesteerd die zichzelf bezig houden met blockchain, AI en de metaverse. Maar ook liet Terra-CEO Do Kwon in een interview van zichzelf horen.

Samsung en Google investeren miljarden euro’s in blockchain, AI en de metaverse

Geniet nu van 50% korting op een Premium Account bij De Aandeelhouder. Ja, dat wil ik!

De Zuid-Koreaanse techgigant Samsung is een van de grootste investeerders in blockchain-gerelateerde bedrijven. Tussen september 2021 en juni 2022 nam het deel aan 13 investeringsrondes.

In een blogpost van Blockdata werd onthuld aan welke financieringsrondes Samsung deelnam. Dat was onder andere voor het blockchain gaming bedrijf Animoca Brands, de klimaat tech startup Flowcarbon, Bored Apes Yacht Club uitgever Yuga Labs, en de eigenaar van Axie Infinity, Sky Mavis.

De meeste investeringen van het bedrijf zijn waarschijnlijk gedaan via Samsung Next, een tak van Samsung Electronics die investeringen doet in blockchain, AI en de metaverse.

Het moederbedrijf van Google, Alphabet, evenals financiële reuzen zoals BlackRock, Morgan Stanley, en Goldman Sachs zijn andere belangrijke bedrijven die betrokken zijn bij blockchain-investeringen. Volgens Blockdata nam Alphabet deel aan investeringsrondes voor bedrijven als Fireblocks, Dapper Labs, Voltage, en Digital Currency Group, dat uiteindelijk 1,5 miljard euro van Alphabet kreeg.

Do Kwon, CEO van Terra, laat van zich horen

Toen Terra mede-oprichter en CEO Do Kwon zich uitsprak over de teloorgang van stablecoins TerraUSD Classic (USTC) en LUNA Classic, reageerde de gemeenschap op verschillende manieren. De CEO van Terra is nog steeds impopulair bij de gemeenschap, ondanks Kwon's pogingen om zichzelf te verdedigen in een interview.

Do Kwon merkte op: "Ik, en ik alleen, ben verantwoordelijk voor alle gaten die mogelijk zijn blootgelegd voor een short verkoper om winsten te gaan behalen." Hij speculeerde dat een insider bij Terraform Labs voordeel kan hebben gehaald uit de kennis van de kwetsbaarheden van het protocol.

Medewerkers van Terraform Labs kregen in juni een reisverbod opgelegd door de Zuid-Koreaanse autoriteiten. Aangezien Kwon al in Singapore is, denken de autoriteiten er misschien over zijn paspoort in te trekken en een grondig onderzoek naar hem in te stellen.

WhiteBIT gaat een mogelijke samenwerking met FC Barcelona aan

WhiteBIT, een Oekraïense crypto exchange, blijft groeien en breidt zijn wereldwijde activiteiten uit. Zo is WhiteBIT nu in gesprek om samen te werken met FC Barcelona, nadat het de Spaanse crypto-markt heeft betreden en een eigen kantoor in het land heeft opgezet. De gesprekken om tot een overeenkomst te komen bevinden zich nu in de afrondende fase.

Volgens de deal zou onder andere het WhiteBIT-logo op de mouwen van het voetbaltenue van de club komen te staan. Dat geldt voor de voetbaltenues van het mannen- en vrouwenelftal, alsook voor de basketbalteams. Als onderdeel van de deal zullen WhiteBIT en FC Barcelona ook samenwerken aan een verscheidenheid van sociale, merk- en sportgerelateerde evenementen en projecten.

Zwaargewicht bokskampioen Oleksandr Usyk wil middels NFT’s geld inzamelen voor Oekraïne

Een non-profitorganisatie die de Oekraïners helpt na de invasie van Rusland zal binnenkort een aanzienlijke donatie ontvangen die middels non-fungibele tokens (NFT’s) zijn ingezameld. Volgens Blockasset heeft de wereldkampioen zwaargewicht boksen Oleksandr Usyk, die ook uit Oekraïne komt, geholpen bij de coördinatie van het project.

Voorafgaand aan Usyk's wereldtitelverdediging tegen Anthony Joshua op 20 augustus werd de deal gesloten. Er zijn 2.000 NFT's van exclusief artwork, elk met excentrieke illustraties van de beroemde kunstenaar Dosbrak die belangrijke mijlpalen in de ongeslagen professionele carrière van de bokser weergeven.

Usyk had zich aangesloten bij de verdedigingsbrigade van Kiev toen de invasie begon, maar kreeg vervolgens toestemming om het land te verlaten zodat hij kon trainen voor zijn gevecht met Joshua. De winnaar van Olympisch goud hoopt ook dat er geld wordt ingezameld voor Oekraïne door dit gevecht.


Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Coinmerce.

Coinmerce is een Nederlandse Crypto broker die staat voor gemak en veiligheid. Met registratie bij De Nederlandsche Bank en breed aanbod van coins, zijn zij dé crypto broker van Nederland waar je eenvoudig, snel en veilig kunt kopen en verkopen.

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.