Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

DEME Offshore haalt drie nieuwe contracten binnen

DEME Offshore haalt drie nieuwe contracten binnen
3 mei 2023 om 08:47

(ABM FN) DEME Offshore heeft drie contracten binnengehaald voor het offshore windmolenpark Dieppe Le Tréport. Dit maakte DEME woensdagochtend bekend.

Met deze contracten is circa 300 miljoen euro gemoeid, aldus DEME.

Dit is het derde grootschalige offshore windmolenpark voor DEME in Frankrijk na Saint-Nazaire en de recente gunning van het contract voor het windmolenpark Yeu-Noirmoutier.

De contracten voor Dieppe Le Tréport omvatten het transport en de installatie van de pinpalen en jackets die de funderingen vormen voor de turbines, alsook het transport en de installatie van de pinpalen, de jacket en de topside voor het offshore substation.

DEME Offshore zal ook de EPCI-scope uitvoeren voor 120 km interarray-kabels. EPCI staat voor Engineering, Procurement, Construction en Installation.

De installatiewerken voor de pinpalen voor het offshore substation gaan van start in 2024 en de installatie van de jacketfundering in 2025. Na de installatie van het substation zal een van de kabelinstallatieschepen van DEME de kabels leggen. 

Het windpark Dieppe Le Tréport is eigendom van een consortium bestaande uit Ocean Winds van Engie-EDPR, Sumitomo Corporation en Banque des Territoires.

Koers DEME Group

*

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.