Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Orange Belgium presenteert goed doordachte strategie

Beursblik: Orange Belgium presenteert goed doordachte strategie
9 jun 2023 om 10:24

(ABM FN) Orange Belgium heeft donderdag een goed doordachte strategie, zo niet een gedurfde strategie gepresenteerd, en dat op de eerste plaats qua prijsstelling. Dit concludeerden analisten Maxime Stranart en David Vagman van ING.

De strategische plannen kwamen na de recente overname van VOO.  

Wel ontbreken er volgens de analisten nog wat stukjes in de strategische puzzel, onder andere wat betreft investeringen, merken en prijzen.

Orange Belgium biedt inmiddels een veel breder pallet van diensten aan, en is zodoende beter in staat om premiumklanten van Proximus en Telenet af te snoepen, vindt ING, en is het niet op basis van een lagere prijs, dan toch wel op basis van kwaliteit.

De analisten van ING vermoeden dat het merk VOO, dat voorlopig nog in gebruik is, na verloop van tijd zal verdwijnen, wat besparingen op de marketing oplevert.

Stranart en Vagman merken ook op dat Orange Belgium een politieke, commerciële en financiële goede zet doet door gebruik te gaan maken van de callcenters en IT-ers van VOO. Orange Belgium deed tot dusver een beroep op offshoring.

ING heeft een koopadvies op Orange Belgium met een koersdoel van 30,00 euro. Telenet staat op Houden met een koersdoel van 21,00 euro en voor Proximus heeft ING een verkoopadvies met een koersdoel van 9,10 euro.

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.