Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Jefferies positief over vooruitzichten DEME

Beursblik: Jefferies positief over vooruitzichten DEME
12 jun 2023 om 09:00

(ABM FN) De vooruitzichten voor de Belgische baggeraar DEME zijn positief. Dit stelde analist David Kerstens van zakenbank Jefferies maandag.

Na een analistenlunch met het management van DEME, is de zakenbank van mening dat de baggermarkt mogelijk aan de vooravond staat van een nieuwe groeicyclus.

De belangrijkste conclusie tijdens de lunch was dat het management van DEME een sterke ordergroei voorziet in deze sector. Denk hierbij aan investeringen in bijvoorbeeld middelgrote projecten in de energie- en grondstoffensector, zoals energie-eilanden voor offshore wind.

De divisie Offshore wind blijft naar verwachting een sterke marktgroei laten zien van 15 tot 20 procent per jaar tot 2030. Dit leidt tot een grotere vraag naar scheepscapaciteit, waardoor de bezettingsgraad van de vloot na 2025 goed zal zijn, voorziet Kerstens.

Ook wordt een heropleving van de olie- en gasindustrie verwacht.

Het orderboek van de DEME Groep bereikte een nieuw record van 7,1 miljard euro aan het einde van het eerste kwartaal van 2023, een stijging van 22 procent op jaarbasis en 15 procent hoger op kwartaalbasis.

DEME-aandelen worden momenteel verhandeld tegen een korting van 25 procent ten opzichte van sectorgenoten. Hierbij hanteert Jefferies voor DEME dezelfde waardebepaling als voor het Nederlandse Boskalis, toen het bedrijf werd overgenomen door HAL.

Kerstens heeft een koopadvies op DEME met een koersdoel van 150,00 euro.

Koers DEME Group

*

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.