Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: terugkeer Chinese groei goed voor Ageas

Beursblik: terugkeer Chinese groei goed voor Ageas
17 jul 2023 om 08:52

(ABM FN) Berenberg herhaalt het koopadvies voor Ageas met een koersdoel van 54,90 euro, naar aanleiding van sterke resultaten van het Chinese dochterbedrijf Taiping Life in mei en juni. Dat bleek maandag uit een analistenrapport.

Taiping Life, waarin Ageas een belang heeft van 25 procent, meldde een groei van de premies met 7 procent in april, met 17 procent in mei en met 38 procent in juni. Sinds begin dit jaar namen de premie-inkomsten toe met 9 procent, ofwel met 3 procent in euro's gerekend.

Dit betekent dat Ageas de concurrenten Allianz en Generali voor blijft met een autonome groei in de contractuele service-marge van 5 procent. Deze CSM-groei is een belangrijke indicator voor groei in het nieuwe IFRS17-verslaggevingskader.

Daarbij denken de analisten dat beleggers zich onnodig zorgen maken over de gevoeligheid voor vastgoed van Ageas, de solvabiliteit van Taiping Life en de schuldcapaciteit van de groep. Dit zijn allemaal geen serieuze kwesties of risico's voor de verzekeraar, volgens Berenberg.

Het aandeel wordt echter wel tegen een grote korting op zijn boekwaarde volgens IFRS17 verhandeld, namelijk van 60 procent, terwijl dit in december 2021 nog 50 procent was. Generali kent een korting van slechts 40 procent, AXA 10 procent en Allianz en Talanx worden zelfs tegen boekwaarde verhandeld op de beurs.

Dit is kortom een overtuigend instapmoment, meent Berenberg, wijzend op het aantrekkelijke dividendrendement van 8,8 procent.

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.