Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

NXP boekt meer winst

NXP boekt meer winst
24 jul 2023 om 22:29

NXP Semiconductors heeft het afgelopen kwartaal een hogere winst geboekt op een fractioneel lagere omzet. Dit bleek maandagavond uit cijfers van de Nederlandse chipgigant met een notering op Wall Street.

CEO Kurt Sievers benadrukte in een toelichting op de cijfers dat NXP het afgelopen kwartaal een kwartaalomzet boekte die uit is gekomen aan de bovenkant van de afgegeven bandbreedte, "waarbij de omzettrends in al onze focus-eindmarkten beter presteerden dan verwacht", zei hij. 

"Onze resultaten in het eerste halfjaar en onze verwachtingen voor het derde kwartaal ondersteunen ons vertrouwen dat NXP zich met succes door de cyclische neergang in onze aan consumenten blootgestelde activiteiten navigeert", voegde hij toe.

Het concern boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 698 miljoen dollar, ofwel 2,67 dollar per aandeel, in vergelijking met 670 miljoen dollar, ofwel 2,53 dollar per aandeel, in dezelfde periode een jaar eerder.

Op aangepaste basis bedroeg de winst 3,43 dollar per aandeel.

De omzet daalde licht van 3.312 miljoen dollar in het tweede kwartaal van 2022 naar 3.299 miljoen dollar het afgelopen kwartaal.

Outlook

Voor het lopende kwartaal rekent het concern op een omzet van 3,3 tot 3,5 miljard dollar. Het operationele inkomen wordt geraamd op 921 miljoen dollar tot 1,1 miljard dollar. De winst per aandeel wordt geschat op 2,68 tot 3,10 dollar per aandeel.

Het aandeel NXP Semiconductors noteerde maandag in de elektronische handel nabeurs 0,6 procent hoger. 

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.