Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: focus op dividend Ageas

Beursblik: focus op dividend Ageas
29 aug 2023 om 15:58

(ABM FN) Ageas rapporteert woensdagochtend de halfjaarcijfers, en dat zal voor het eerst onder boekhoudmethode IFRS 17 zijn.

In 2022 sloot Ageas het eerste halfjaar af met een nettowinst van 456 miljoen euro, exclusief de effecten van RPNi, het financiële instrument uit de Fortis erfenis. Inclusief RPNi bedroeg de nettowinst 563,4 miljoen euro, terwijl de solvabiliteit op 221 procent lag.

In een rapport dat voorafgaand aan de resultaten werd gepubliceerd, voorspelden analisten van de Zwitserse bank UBS een operationele winst van 544 miljoen euro voor de eerste helft van het jaar, waarbij ze tevens aangaven dat ze verwachtten dat de halfjaarpublicatie van de verzekeraar zich zou richten op de overdracht van middelen tussen de verschillende dochterondernemingen en wat dit betekent voor het dividend.

UBS verwacht een dividendgroei van 5 procent per jaar.

"Hoewel de eenmalige inkomsten van 185 miljoen euro uit de verkoop van levensverzekeringen in Frankrijk in de tweede helft van 2023 nuttig zullen zijn, zijn vooral de inkomsten uit de Aziatische deelnemingen verantwoordelijk voor een hoger dividend", aldus UBS.

Koers Ageas

*

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.