Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: ING ziet sterke resultaten en goede vooruitzichten bij Ageas

Beursblik: ING ziet sterke resultaten en goede vooruitzichten bij Ageas
30 aug 2023 om 10:13

(ABM FN) Gecorrigeerd voor eenmalige factoren was het resultaat van Ageas in de eerste zes maanden van 2023 beter dan verwacht. Dit stelde analist Jason Kalamboussis van ING woensdag.

Hij sprak van sterke resultaten en goede vooruitzichten bij de verzekeraar.

Het resultaat van 599 miljoen euro lijkt aanzienlijk lager dan de 723 miljoen euro uit dezelfde periode vorig jaar, maar er moet rekening worden gehouden met verschillen in vermogenswinsten, valutakoersen en de verkoop van de commerciële lijnen in het Verenigd Koninkrijk in 2022, aldus Kalamboussis. Hiermee rekening houdend was het resultaat volgens ING 745 miljoen euro. Dus beter dan verwacht.

Van een groeivertraging in China is geen sprake, merkte Kalamboussis op. Het operationeel resultaat van 297 miljoen in China lijkt lager dan verwacht, maar hier ook speelden eenmalige factoren een rol in het verhaal. Kalamboussis benadrukte de stijging van de nieuwe business in China met 45 procent.

De Solvency II-ratio van ASR kwam met 220 procent ten opzichte van 212 procent ruimschoots boven zijn verwachtingen uit. Die ratio is nu zeer sterk vergeleken met de Nederlandse verzekeraars.

Ageas benadrukte dat het interimdividend stabiel zal zijn. Maar een duidelijk definitief beeld over de evolutie van het totaaldividend krijgen we slechts bij de publicatie van de definitieve jaarcijfers, aldus ING.

De bank heeft nog steeds een koersdoel van 50,00 euro met een koopadvies voor Ageas.

Op de beurs van Brussel noteert Ageas woensdagmorgen 2 procent lager op 37,03 euro.

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.