Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: dividend Ageas goed gedekt

Beursblik: dividend Ageas goed gedekt
4 sep 2023 om 07:47

(ABM FN) Het gediversifieerde bedrijfsmodel van Ageas betekent dat het dividend goed gedekt is tegen de meeste voorzienbare risico's. Dat is de belangrijkste conclusie uit het gesprek van Berenberg en andere analisten met bestuurders van de verzekeraar na de halfjaarcijfers, schrijft analist Michael Huttner in een rapport.

Daarbij zijn er ruim voldoende contanten in de groep voor het dividend en lijken er geen problemen te verwachten met het doorsluizen van dividend vanuit China naar de groep, gezien de solvabiliteit van de Chinese tak en de mogelijkheden om die solvabiliteit te versterken, onder andere door een lager blootstelling aan aandelenbeleggingen.

Verder meldde Ageas dat China weer groeit, al zal dat in de tweede helft van dit jaar nog vooral groei van de waarde van de nieuwe productie zijn, terwijl dat in de eerste helft van het jaar ook groei van het volume was. Dat werd gestuwd door klanten die nog bijtijds gebruik willen maken van een garantiepercentage dat wordt verlaagd, terwijl de waardegroei van circa 20 procent in de tweede helft van het jaar zal komen van lagere acquisitiekosten.

Ten derde zijn de winsten op vastgoed houdbaar en bieden zij sterke steun voor het bedrijfsmodel van het Belgische dochterbedrijf AG Insurance, dat Ageas voor 75 procent bezit.

Berenberg sluit af met de opmerking dat de waardering van Ageas op 45 procent van de boekwaarde veel lager is dan die van Generali, met 70 procent, of Allianz, op 100 procent.

Berenberg heeft een koopadvies op Ageas met  een koersdoel van 54,90 euro. Het aandeel sloot vrijdag op 37,09 euro.

Koers Argen-X

*

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.