Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: JPMorgan haalt Ageas van de verkooplijst

Beursblik: JPMorgan haalt Ageas van de verkooplijst
11 sep 2023 om 08:56

(ABM FN) JPMorgan Research heeft het aandeel Ageas van de verkooplijst gehaald en verhoogde het koersdoel van 40,00 naar 42,00 euro, na de halfjaarcijfers van de verzekeraar. Dat blijkt maandag uit een analistenrapport.

Het Onderwogen advies maakt plaats voor een Neutraal advies.

Volgens analist Farooq Hanif wordt het aandeel verhandeld tegen 45 procent van de boekwaarde per einde van dit jaar, en die korting van 55 procent zou niet gerechtvaardigd zijn. Sectorgenoten worden gemiddeld op 120 procent van van het eigen vermogen verhandeld op de beurs.

Na aanpassing voor de nieuwe boekhoudregels onder IFRS17 voor verzekeraars, komt de Amerikaanse zakenbank uit op een substantiële toename van de aangepaste winst bij Ageas met 20 tot 30 procent. Dit zou betekenen dat Ageas op slechts vijf keer de verwachte winst in 2024 wordt verhandeld.

Dat neemt echter niet weg dat er zorgen blijven bestaan over de kasstroom vanuit de Aziatische joint ventures. Azië is goed voor 40 tot 50 procent van de operationele winst van Ageas, onder andere door het belang van 25 procent in Taiping Life in China.

Het aandeel Ageas sloot vrijdag op 37,97 euro.

Koers Ageas

*

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.