Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Vlaanderen stapt op verkeerde moment uit Gimv

Beursblik: Vlaanderen stapt op verkeerde moment uit Gimv
11 sep 2023 om 10:55

(ABM FN) De aangekondigde verkoop van het resterende belang van de Vlaamse overheid in Gimv komt op een ongunstig moment voor de verkoper, en zal mogelijk een forse korting vergen omdat het marktsentiment rond private equity-investeerder niet zo goed is. Dat stelde Degroof Petercam maandag in reactie op het nieuws.

Het betreft de verkoop van het resterende belang van 27,8 procent in de Vlaamse investeringsmaatschappij.

Degroof Petercam denkt dat een verkoop van zo’n groot aantal aandelen alleen tegen een aanzienlijke korting lukt. Analist Joren van Aken reken op minder dan 40 euro per aandeel. 

De markt is beducht voor afwaarderingen bij investeerders en is afwachtend. Dit verklaart mogelijk ook waarom het aandeel nauwelijks steeg op het nieuws van de kapitaalwinst van 100 miljoen euro die Gimv bekendmaakte op vier desinvesteringen die de schuld verlaagden.  

Gimv zou nu geld op de plank moeten hebben liggen. Dit kan mogelijk worden aangewend om eigen aandelen op te kopen als de Vlaamse overheid verkoopt, suggereert Van Aken.

Degroof Petercam hoopt dat de Vlaamse overheid de verkoop snel afrondt, of afblaast, omdat de verwachte verkoop al geruime tijd de koers van het aandeel drukt.

Degroof Petercam heeft een koopadvies en een koersdoel van 52,00 euro voor Gimv.

Het aandeel noteert maandag 2,9 procent lager op 42,30 euro.

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.