Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: ING verhoogt koersdoel DEME

Beursblik: ING verhoogt koersdoel DEME
25 sep 2023 om 15:38

(ABM FN) ING heeft maandag het koersdoel voor het aandeel DEME verhoogd van 140,00 naar 150,00 euro met een koopadvies, en zette het aandeel ook op de favorietenlijst voor de Benelux. 

ING wijst erop dat oplopende kosten en stijgende rentes leiden tot het uitstellen en zelfs annuleren van nieuwe windmolenparken op zee.

Daardoor is de aandelenkoers van DEME sinds juni ook met ongeveer 18 procent gedaald.

De analisten van ING vinden DEME “de meest complete aannemer voor offshore windprojecten ter wereld”. Het bedrijf anticipeert al sinds vorig jaar op een herstel van de markt.

ING denkt dat de vloot van DEME goed bezet blijft tijdens deze volatiele periode.

Tegelijkertijd heeft de baggerdivisie van DEME in de eerste helft van dit jaar voor 1,4 miljard euro aan nieuwe orders binnengehaald, wat wijst op een hogere bezettingsgraad van deze vloot in 2024.

Bovendien, en dit is belangrijk voor de beleggingscasus, wordt de uitbreiding van de vloot van DEME in het eerste kwartaal van 2024 definitief afgerond.

In 2024 en 2025 verwachten de analisten structureel lagere investeringen, wat zal bijdragen aan een gezonde vrije kasstroom en een hogere bezettingsgraad van de vloot in 2024.

Het aandeel DEME noteerde maandag 1,6 procent lager op 100,60 euro.

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.