Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: Argenx leidt Bel20 hoger

Beursupdate: Argenx leidt Bel20 hoger
27 sep 2023 om 10:59

(ABM FN) De Brusselse beurs noteerde woensdag aan het einde van de ochtend in de plus, waarbij de verliezen van de afgelopen dagen deels goed worden gemaakt.

De Bel20 index steeg, geholpen door zwaargewicht Argenx, 0,3 procent naar 3.549 punten.

Op de internationale energiemarkten steeg de prijs van een van WTI olie tot boven 91 dollar per vat. Bezorgdheid over een krapper wereldwijd aanbod in de aanloop naar de winter heeft de olieprijs in zijn greep, zo merkte KBC op. De Amerikaanse olieprijs is sinds eind juni met bijna 30 procent gestegen, nadat Saoedi-Arabië en Rusland de aanbodverlagingen verlengden tot het einde van dit jaar.

Geniet nu van 50% korting op een Premium Account bij De Aandeelhouder. Ja, dat wil ik!

Analisten van Goldman Sachs zeggen dat een aanhoudende stijging van de olieprijzen waarschijnlijk geen economische neergang zal veroorzaken, terwijl de analisten van S&P Global verwachten dat de olieprijzen in de nabije toekomst zullen matigen.

De Goldman-analisten zeiden dat de huidige rally naar historische maatstaven klein is en zou kunnen worden gecompenseerd door dalende elektriciteitsprijzen.

Stijgende olieprijzen kunnen gevolgen hebben voor consumenten via hogere prijzen aan de benzinepomp.

De bedrijfsresultaten over het derde kwartaal zijn binnenkort weer beschikbaar. En tot nu toe hebben analisten dit jaar de winstgroei altijd onderschat, zo merkte Frank Vranken van Bank Edmond de Rothschild.

Marco Kolanovic, de hoofdmarktstrateeg van JPMorgan, denkt dat de dalende inflatie bedrijven zal dwingen een deel van hun prijszettingsmacht op te geven die ze in het verleden hebben verworven toen de inflatie steeg en de prijzen omhoog gingen. Dat zou de marges en dus de winstgevendheid aantasten, aldus nog Vranken.

De winsten van Chinese industriële bedrijven daalden in de eerste acht maanden van 2023 met 11,7 procent ten opzichte van een jaar eerder. Een zwakke vraag in binnen- en buitenland en aanhoudende druk op de marges woog volgens KBC op de prestaties van de Chinese bedrijven.

Voor nog meer macrocijfers moeten we vandaag in de VS zijn, waar onder meer de orders voor duurzame goederen worden bekendgemaakt.

De euro/dollar noteert op 1,056.

Stijgers en dalers

Binnen de hoofdindex kan Argenx met een stijging van 1,5 procent het verlies van dinsdag slechts gedeeltelijk goedmaken. Het aandeel Argenx stond dinsdag onder druk door succesvolle onderzoeksdata van Immunovant voor de behandeling van autoimmuunziekten, maar die koersdaling is overdreven, vind Degroof Petercam. De bank noemt de koerszwakte een koopopportuniteit.

Ook Melexis wint 1,5 procent.

Aedifica levert anderzijds 1,5 procent in en Elia zelfs 1,9 procent.

ING heeft het koersdoel voor Lotus Bakeries verhoogd van 7.100 naar 9.000 euro met handhaving van het koopadvies. Het positieve rapport levert het aandeel woensdagmorgen een winst van 3,5 procent op.

Kepler Cheuvreux verhoogde het koersdoel voor Ekopak van 19,00 naar 21,00 euro met handhaving van het koopadvies. De koers van Ekopak noteert stabiel.

Het aandeel Onward Medical noteert maar liefst 40 procent hoger, na nieuws dat de ARC-IM Stimulator van Onward Mecdical nu ook is ingezet om de functie van de bovenste ledematen na SCI te herstellen. Degroof Petercam sprak van positief nieuws.

Mithra wint daarnaast 1,8 procent, profiterend van nieuwe onderzoeksresultaten met Estetrol.

Koers van aandelen in dit artikel

 • Argen-X
  * *
 • BE20
  * *
 • Elia
  * *
 • Goldman Sachs
  * *
 • KBC Groep
  * *
 • Lotus Bakeries
  * *
 • Melexis
  * *

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.