Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: ING halveert koersdoel Econocom

Beursblik: ING halveert koersdoel Econocom
24 okt 2023 om 10:03

(ABM FN) ING heeft het koersdoel voor Econocom verlaagd van 4,10 naar 2,30 euro met handhaving van het Houden advies. Dit bleek dinsdag uit een rapport van analist David Vagman.

Met de beleggersdag op 16 november op komst, heeft de analist zijn taxaties voor het bedrijf verlaagd.

Daarbij hield hij rekening met de outlook van het management van een omzetgroei van minder dan 5 procent voor het boekjaar 2023.

Vagman hield uiteraard ook rekening met wat op de analistenbijeenkomst na de publicatie van de interimresultaten werd gezegd.

De nettowinst zal dit jaar volgens Econocom grofweg in lijn liggen met die uit 2022, wat volgens ING een REBIT-daling van meer dan 20 procent impliceert.

Ook de marges werden naar beneden aangepast door ING.

Het aandeel lijkt erg goedkoop. Die lage waardering weerspiegelt naar de mening van Vagman het scepticisme van de beleggers, de tegenvallende resultaten, de talrijke herstructureringen en verlaagde waarderingen van sectorgenoten.

Vagman denkt dat het management graag de communicatie wil verbeteren en de verwachtingen wil bijstellen, wat alleen maar toegejuicht kan worden.

Belangrijk is volgens ING echter dat op de beleggersdag inspirerende doelstellingen voor de komende periode aangekondigd worden.

Deze complexe evenwichtsoefening wordt bemoeilijkt gemaakt door de huidige recessie.

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.