Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Econocom realistischer met doelen

Beursblik: Econocom realistischer met doelen
16 nov 2023 om 09:45

(ABM FN) Econocom is realistischer geworden met de doelen voor 2028, maar ze zijn nog steeds wel ambitieus. Dit stelde analist David Vagman van ING donderdag in een rapport.

“De doelen zijn overduidelijk een stuk realistischer dan de vorige, maar ze zijn nog steeds ambitieus. Indien ze worden gehaald, dan zal dat zeker goed zijn voor het aandeel, gezien de zeer lage waardering die een vlakke omzet en winst heeft ingeprijsd”, aldus de analist.

ING verwelkomde ook de nieuwe winstdoelstelling. “Dit laat zien dat het wil werken aan de relatie met aandeelhouders en dat het de transparantie in de communicatie wil verbeteren.”

Het aandeel daalde donderdag met 0,6 procent tot 2,44 euro. “Econocom moet het allemaal eerst nog zien waar te maken”, aldus Vagman.

Het plan impliceert een autonome groei van 5 procent tot 2028 en 3 procent externe groei om tot een omzet van 4 miljard euro te komen. Eerder werd door Econocom nog gemikt op een omzet van 5 miljard euro, maar daar had het bedrijf meer overnames voor moeten doen en was zodoende een stuk risicovoller. De analistenconsensus ligt volgens ING op een groei van 0 tot 3 procent.

De REBITA-marge moet richting de 5 procent gaan, tegen 3,7 procent in 2023 en een consensusverwachting van 4,0 tot 4,5 procent.

ING heeft een Houden advies op Econocom met een koersdoel van 2,30 euro.

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.