Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Berenberg zet Melexis op de kooplijst

Beursblik: Berenberg zet Melexis op de kooplijst
20 nov 2023 om 07:41

(ABM FN) Berenberg heeft maandag Melexis op de kooplijst gezet en het koersdoel verhoogd van 95,00 naar 100,00 euro. Dit bleek uit een rapport van analist Trion Reid.

De analist verwacht dat Melexis erin is geslaagd om de omzet in de afgelopen zeven jaar, inclusief 2023, jaarlijks met gemiddeld 11 procent te verhogen. En dit zonder overnames.

De nieuwe doelstellingen die vorige week op de beleggersdag werden gepresenteerd, voorzien ook voor de komende zeven jaar een dubbelcijferige groei per jaar.

In combinatie met het sterke trackrecord van Melexis, biedt dit een aantrekkelijk instapmoment, vindt Reid. 

De analist wees er ook op dat Melexis meerdere groeimotoren heeft, zowel voor automotive als daarbuiten. Reid denkt hierbij aan een duurzaamheid, robotica, alternatieve mobiliteit en digitale gezondheid.

Ten slotte gaf de analist aan dat hij de zorgen van de markt begrijpt ten aanzien van de vraag op de korte termijn naar auto’s en eventuele voorraadcorrecties. Reid verlaagde zijn taxaties voor de korte termijn daarom iets.

Het aandeel X-FAB is volgens Reid nog altijd de beste keuze voor beleggers op korte termijn, maar aan de huidige waardering biedt Melexis een aantrekkelijke kans voor de lange termijn. 

Het aandeel Melexis sloot vrijdag op 81,80 euro.

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.