Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: ING en KBC verlagen koersdoel Kinepolis

Beursblik: ING en KBC verlagen koersdoel Kinepolis
16 jan 2024 om 10:36

(ABM FN) ING en KBC Securities hebben dinsdag hun koersdoel voor Kinepolis verlaagd. Dit bleek uit rapporten van de twee banken.

ING verlaagde het koersdoel voor Kinepolis van 57 naar 54 euro, met handhaving van het koopadvies. KBC bracht het koersdoel voor de bioscoopuitbater terug van 59 naar 55 euro, eveneens met behoud van het koopadvies Kopen.

ING heeft zijn taxaties voor de EBITDA na leases voor 2023 tot en met 2025 met 5 tot 10 procent verlaagd vanwege lagere bezoekersaantallen.

Op basis van bezoekersgegevens uit Noord-Amerika en Frankrijk heeft ING het verwachte bezoekersaantal voor 2023 verlaagd, van 36,5 miljoen bezoekers naar 35,6 miljoen. Dat betekent een verwachting van 70 procent van het aantal pre-Covid bezoekers. Met 36,5 miljoen bezoekers was dit 72 procent.

ING gaat er van uit dat de filmwereld pas in 2025 zal normaliseren, tot opnieuw het niveau van vóór Covid.

Het koopadvies voor Kinepolis blijft staan vanwege de nog altijd aantrekkelijke verhouding tussen risico en rendement en de mogelijkheden op overnames. Veel concurrenten van Kinepolis hebben het moeilijk, onder meer door de hoge rente, en dat biedt kansen voor de Belgische cinemaspecialist, vooral in de VS.

Ook KBC Securities wees op de eerste bezoekersaantallen uit Frankrijk, de VS en Canada en verlaagde daarop de taxaties. Door de stakingen van acteurs en schrijvers zullen de bezoekersaantallen in 2024 lager uitvallen dan aanvankelijk gedacht, aldus KBC.

Op de beurs van Brussel noteerde het aandeel Kinepolis dinsdag 3,0 procent lager op 42,15 euro.

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.