Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: ING positiever over Recticel

Beursblik: ING positiever over Recticel
17 jan 2024 om 16:05

(ABM FN) ING is positiever geworden over isolatiespecialist Recticel. Het koersdoel voor het aandeel werd woensdag verhoogd van 14,00 naar 15,00 euro, met een herhaling van het koopadvies. 

De reden voor de verhoging is onder meer de recente overname van REX Profiles, waardoor de omzet uit isolatiepanelen stijgt tot 40 procent van de omzet, aldus ING. Ook denkt ING dat de overname flinke synergievoordelen zal opleveren, onder meer door cross-selling.

De analisten wezen erop dat de netto kaspositie van Recticel gezond blijft, ondanks de overname. ING rekent op een kaspositie van 130 miljoen euro aan het einde van 2024. “Dit moet Recticel genoeg ruimte bieden om te groeien door overnames”, vindt ING. Daarbij zal de groeiende isolatiemarkt op middellange termijn ook voor autonome groei zorgen, denkt de bank. 

Het aandeel Recticel noteert ten opzichte van concurrent Kingspan aan een korting, merkte ING nog op.

“Hoewel we van mening zijn dat een korting ten opzichte van Kingspan gerechtvaardigd is, gezien de verschillen tussen de twee bedrijven op het vlak van omvang, winstvolatiliteit en wereldwijde blootstelling, is de huidige korting naar onze mening significant te hoog” aldus ING. Een koersdoel van 15 euro zou een korting van 20 procent tegenover Kingspan, aldus ING.

Het aandeel Recticel steeg woensdag in een rode markt met 1,0 procent naar 10,28 euro.

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.