Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Meer dan een miljard euro omzet voor Lotus Bakeries

Meer dan een miljard euro omzet voor Lotus Bakeries
5 feb 2024 om 07:53

(ABM FN) Lotus Bakeries heeft in het afgelopen jaar de omzet tot boven het miljard euro zien stijgen en besloot het dividend met 29 procent te verhogen. Dit bleek maandag uit cijfers van de koekjesfabrikant.

De omzet kwam uit op 1,06 miljard euro, een stijging van 21,1 procent op jaarbasis. 

“Het hoge tempo van de omzetgroei die in de eerste zes maanden werd gerealiseerd, hield aan waardoor het jaar kan worden afgesloten met een indrukwekkende omzetstijging van 21 procent”, aldus Lotus.

De volumes stegen afgelopen jaar met bijna 10 procent op jaarbasis.

Afgelopen jaar waren er sterke prestaties van alle drie de strategische pijlers, zei CEO Jan Boone. Lotus Biscoff droeg 500 miljoen euro bij aan de groepsomzet en Lotus Local Heroes sloot weer aan met groei. Bij Lotus Natural Foods werd een dubbelcijferige groei gerealiseerd.

De REBITDA van Lotus steeg met 22,1 procent naar 207,5 miljoen euro en de REBIT liep met 25,0 procent op tot 170,4 miljoen euro.

De nettowinst bedroeg 129,3 miljoen euro, een toename van 25,2 procent. Per aandeel steeg de winst ook met ruim 25 procent, tot 159,40 euro.

De netto financiële schuld daalde naar 0,6 keer de REBITDA. Dit was te danken aan de kasstroom, die Lotus als “sterk” beoordeelde.

Aandeelhouders van Lotus kunnen een brutodividend tegemoet zien van 58 euro per aandeel, een verhoging met 13 euro. Zo blijft Lotus minimaal een derde van het recurrente nettoresultaat uitkeren.

Een concrete outlook werd maandag niet gegeven. “Geopolitieke onzekerheid en volatiliteit op de wereldwijde grondstoffenmarkten blijven op de voorgrond. Voorspellingen op korte termijn zijn moeilijk te maken in een dergelijke snel veranderende omgeving.”

In 2024 en 2025 denkt Lotus samen voor 200 miljoen euro te investeren, naast eventuele investeringen via het corporate venture fonds FF2023.

Koers Lotus Bakeries

*

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.