Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel Lotus Bakeries fors

Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel Lotus Bakeries fors
7 feb 2024 om 08:25

(ABM FN) Berenberg heeft het koersdoel voor Lotus Bakeries verhoogd van 8.000 naar 9.000 euro met handhaving van het Houden advies. Dit bleek woensdag uit een rapport van analiste Samantha Darbyshire.

De resultaten voor het tweede halfjaar van 2023 kwamen volgens Darbyshire boven de verwachtingen uit.

De recurrente winst per aandeel groeide met 33 procent naar 87,97 euro, tegenover een consensusverwachting van 79,57 euro.

Biscoff is nu het vijfde grootste koekjesmerk en het management handhaaft de ambitie om het derde grootste koekjesmerk te worden na Oreo en Chips Ahoy, wat betekent dat de omzet ruimschoots zou moeten verdubbelen.

Darbyshire verwacht dat de kosteninflatie zal matigen tot 4,4 procent in 2024. Dat was nog 17 procent in 2023. En dit terwijl het volumemomentum zou moeten aanhouden naarmate Lotus zijn geografische aanwezigheid blijft uitbreiden met de merken Biscoff en Natural Foods.

De analist verwacht verder in 2024 een autonome groei van 10,7 procent, met een prijsstijging van 2,7 procent en een volumegroei van 8 procent.

Berenberg rekent daarnaast op een margestijging met 10 basispunten tot 19,6 procent, waarbij de recurrente winst per aandeel volgens Darbyshire met 16 procent zal stijgen tot 187,06 euro.

Lotus is één van de snelste groeiers in de sector, benadrukte Berenberg woensdag. Het aandeel wordt inmiddels verhandeld tegen een koers-winstverhouding van 47 voor 2024, een premie van 135 procent ten opzichte van sectorgenoten die Berenberg volgt. Die aandelen worden tegen een gemiddelde koers-winstverhouding gewaardeerd van 20.

De markt begrijpt het groeiverhaal van Lotus, maar tegen de huidige waardering is er volgens Berenberg weinig opwaarts potentieel meer.

Op de beurs van Brussel sloot het aandeel Lotus Bakeries dinsdag op 8.890 euro.

Koers Lotus Bakeries

*

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.