Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: licht hogere kwartaalresultaten bij Proximus verwacht

Beursblik: licht hogere kwartaalresultaten bij Proximus verwacht
19 feb 2024 om 15:15

(ABM FN) Proximus heeft in het vierde kwartaal van 2023 vermoedelijk iets meer omzet en EBITDA behaald. Dit verwachten analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus, in aanloop naar de cijfers die het telecombedrijf vrijdag voorbeurs publiceerde.

De onderliggende omzet van Proximus is naar verwachting van de analisten met 0,4 procent gestegen tot 1,57 miljard euro, terwijl de onderliggende EBITDA met 1,0 procent zou zijn gestegen tot 419 miljoen euro.

De omzet in België, goed voor meer dan twee derde van de groepsomzet, zal naar verwachting met 2,6 procent zijn gestegen tot 1,19 miljard euro in het vierde kwartaal.

Bij de presentatie van de cijfers over het derde kwartaal in november vorig jaar verhoogde Proximus zijn outlook voor 2023.

“Wanneer we terugblikken op de eerste negen maanden van het jaar, hebben we er dankzij ons vermogen om omzetgroei en kostenvermindering te combineren, vertrouwen in dat we onze verwachtingen voor de thuismarkten en de groep naar boven kunnen bijstellen”, merkte het management toen op.

“Voor het volledige jaar 2023 verwachten we dat onze omzet op de thuismarkten tussen 3,5 en 4 procent zal liggen, terwijl de daling van de EBITDA op de thuismarkten beperkt zal blijven tot ongeveer 2 procent. We trekken ook onze jaarverwachtingen voor de groepsebitda op, waarbij we uitgaan van een daling op jaarbasis van ongeveer 2 procent”, blikte Proximus vooruit.

De consensus onder analisten gaat uit van een stijging van de jaaromzet met 2,8 procent tot 6,07 miljard euro en een onderliggende EBITDA van 1,75 miljard euro. Dat laatste zou een daling van 1,8 procent betekenen in vergelijking tot 2022.

UBS heeft onlangs het koersdoel voor Proximus verhoogd, omdat het verwacht dat de telecomoperator op korte termijn betere financiële resultaten zal boeken.

De analisten van de Zwitserse bank benadrukten in hun rapport vooral de prijsverhoging met 2 tot 5 procent die in januari werd aangekondigd door Proximus, na een stijging met 4 procent in juli.

UBS wees ook op de daling van de energiekosten, die in 2024 voor een aanzienlijk hefboomeffect zou kunnen zorgen.

De analisten van de Zwitserse bank zeiden echter meer onzekerheid te zien op de langere termijn, met name over de impact van Digi als nieuwkomer in de tweede helft van dit jaar.

Koers Proximus NV

*

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.