Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: meer omzet en winst voor Kinepolis verwacht

Beursblik: meer omzet en winst voor Kinepolis verwacht
20 feb 2024 om 17:07

(ABM FN) Kinepolis heeft 2023 afgesloten met een hogere omzet en winst. Dit blijkt uit de analistenconsensus in aanloop naar de cijfers van de cinemagroep op donderdag.

De bedrijfsconsensus voorspelt een jaaromzet van 608,9 miljoen euro, vergeleken met iets minder dan 500 miljoen euro in 2022, toen bioscopen nog altijd te maken hadden met coronamaatregelen.

De aangepaste EBITDA wordt voor 2023 geraamd op 179,2 miljoen euro en de nettowinst op 54,2 miljoen euro. Dat was respectievelijk 114 miljoen en 27,5 miljoen euro in 2022.

Analisten denken dan ook dat een stijging van het dividend haalbaar is.

De nettoschuld kwam naar verwachting uit op 742,9 miljoen euro per 31 december.

De analisten zullen echter niet alleen naar de resultaten kijken, maar ook naar de trend in het bioscoopbezoek.

In januari verlaagde ING, op basis van gegevens over bioscoopbezoekers in Noord-Amerika en Frankrijk, haar prognoses voor het aantal bioscoopbezoekers in 2023 van 36,5 miljoen naar 35,6 miljoen, oftewel 70 procent van het bezoekersaantal van voor de coronacrisis.

ING is van mening dat de bioscoopsector niet voor 2025 zal terugkeren naar het niveau van voor de pandemie.

De analisten van de bank handhaafden echter hun koopaanbeveling voor Kinepolis, de grootste bioscoopexploitant van België, vanwege de nog steeds aantrekkelijke verhouding tussen risico en rendement en de overnamekansen die er lonken.

“Veel concurrenten van Kinepolis hebben het moeilijk, mede door de hoge rente, wat kansen biedt voor de Belgische groep, met name in de Verenigde Staten”, lichtte ING toe.

KBC Securities wees in januari ook op de bezoekersaantallen in Frankrijk, de Verenigde Staten en Canada. “Door stakingen van acteurs en schrijvers zal het aantal bezoekers in 2024 lager liggen dan aanvankelijk voorspeld”, waarschuwde KBC.

Voor het lopende jaar gaat de analistenconsensus uit van een omzet van 644,1 miljoen euro, een aangepaste EBITDA van 198,7 miljoen euro en een nettowinst van 69,8 miljoen euro.

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.