Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: resultaten Cofinimmo overtreffen verwachtingen

Beursblik: resultaten Cofinimmo overtreffen verwachtingen
23 feb 2024 om 09:35

(ABM FN) Cofinimmo heeft in 2023 beter dan verwacht gepresteerd. Dit stelde analist Kai Klose van Berenberg vrijdag in een rapport.

Het iets hoger dan verwachte resultaat was voornamelijk te danken aan de lagere netto financiële kosten.

De huurgroei van de portefeuille, waar de blootstelling aan zorgvastgoed nu 75 procent bedraagt tegenover 70 procent in december 2022, kwam uit op 5,5 procent en lag daarmee eveneens iets boven de verwachtingen van Klose.

In het kader van de strategie van het bedrijf om de portefeuille meer te concentreren op zorgvastgoed heeft Cofinimmo in 2023 voornamelijk kantoorpanden verkocht voor een totaalbedrag van 303 miljoen euro.

Samen met de opbrengst van 167 miljoen euro uit de aandelenuitgifte begin oktober 2023 kwam de schuldratio van Cofinimmo uit op 43,8 procent. Dat is volgens Klose voldoende om de investment grade rating van BBB bij Standard&Poor’s te kunnen behouden.

Voor het lopende boekjaar is Cofinimmo van plan het dividend per aandeel stabiel te houden op 6,20 euro op een aangepaste winst per aandeel van 6,40 euro. Deze verwachting is gebaseerd op een lichte stijging van de huurprijzen, aldus Klose, en verraste hem niet. Hij rekent op 6,45 euro per aandeel.

Hij voegde toe dat de winstvooruitzichten die Cofinimmo geeft, traditioneel zeer conservatief zijn.

Op de beurs van Brussel noteerde het aandeel Cofinimmo vrijdag 0,6 procent hoger op 62,75 euro. Klose heeft een koopadvies op het aandeel met een koersdoel van 75,00 euro.

Koers Argen-X

*

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.