Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: ogen bij cijfers Bpost gericht op outlook

Beursblik: ogen bij cijfers Bpost gericht op outlook
28 feb 2024 om 15:38

(ABM FN) Donderdag zal Bpost de kwartaalcijfers bekend maken, al kijken analisten vooral uit naar de verwachtingen van het postbedrijf voor 2024. 

“We verwachten dat Bpost resultaten zal bekend maken die aan de onderkant liggen van zijn verwachting”, valt te horen bij Kepler Cheuvreux.

Voor 2023 rekenen analisten volgens de laatst gepubliceerde consensus door Bpost op een jaaromzet van 4,3 miljard euro en 1,25 miljard euro voor het vierde kwartaal. 

Daarbij valt het vooral op dat de aangepaste EBIT fors onder druk stond. Zo verwachten analisten een EBIT van 241 miljoen euro over 2023, terwijl dit nog 278,5 miljoen euro was in 2022. België was afgelopen jaar goed voor een bijdrage van 182 miljoen euro.

Voor het vierde kwartaal rekenen de analisten op een aangepaste EBIT van 67,1 miljoen euro voor Bpost.

De vraag is echter wat het komende jaar zal brengen. “Voor de periode 2024-25 snijden we in onze verwachtingen door het einde van de Belgische krantencontract”, aldus Kepler Cheuvreux dat erop wijst dat Bpost zijn landelijke distributiediensten van de huidige concessie blijft leveren gedurende de eerste jaarhelft van 2024. Daarna zullen kranten en tijdschriftenuitgevers commerciële overeenkomsten moeten sluiten met distributeurs zoals Bpost.

Dit maakt dat Kepler niet echt warm loopt voor een belegging in Bpost.  “Ondanks de goede onderliggende prestaties en aanhoudende negatieve verrassingen in verband met compliance-kwesties uit het verleden, hebben we moeite om een duidelijke case te vinden in het aandeel en herhalen we ons Houden advies en koersdoel van 4,30 euro per aandeel.”

Koers BPOST Sa

*

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.