Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: sterk momentum Argenx bevestigd

Beursblik: sterk momentum Argenx bevestigd
29 feb 2024 om 09:24

(ABM FN) Argenx heeft het sterke momentum in 2023 bevestigd en kan nog meer goed nieuws verwachten. Dit stelden analisten van Kepler Cheuvreux donderdag in een rapport.

Argenx bevestigde dat het in 2023 een omzet boekte van 1,2 miljard dollar, zoals al eerder werd gecommuniceerd. Het vierde kwartaal droeg daar 374 miljoen dollar aan bij. Het momentum rond Vyvgart blijft volgens Kepler sterk, zelfs buiten de VS.

Kepler verwacht dat het goede momentum aanhoudt in 2024, aangejaagd door onder meer de uitrol van Vyvgart Hytrulo en goedkeuringen in andere domeinen.

Ook de cijfers verbeterden significant, merkte Kepler op, waarbij de operationele verliezen terugliepen. Een prijsherziening buiten de VS kan wel een impact hebben op de brutomarges dit jaar, verwachten analisten van Kepler.

Op basis van de pijplijn, voorziet Kepler flink wat nieuwsberichten dit jaar.

Desondanks heeft de markt al het meeste ingeprijsd, waardoor Kepler een Houden advies nog steeds verantwoord vindt. Kepler hanteert daarnaast een koersdoel van 375 euro. Het aandeel verloor vanochtend 4,2 procent op 353 euro.

Koers Argen-X

*

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.