Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: ING verhoogt koersdoel DEME

Beursblik: ING verhoogt koersdoel DEME
1 mrt 2024 om 10:59

(ABM FN) ING heeft het koersdoel voor DEME verhoogd van 150,00 naar 170,00 euro met handhaving van het koopadvies. Dit bleek vrijdag uit een rapport van analist Tijs Hollestelle.

Hollestelle handhaafde het aandeel op de favorietenlijst voor de Benelux.

DEME rapporteerde sterker dan verwachte resultaten voor 2023 en gaf vooruitzichten voor 2024 die ook boven de verwachtingen van ING en de markt lagen.

Hollestelle verhoogde dan ook zijn EBITDA-taxaties voor het boekjaar 2024 met 10 procent. De analist verhoogde ook zijn schattingen voor de winst per aandeel voor het boekjaar 2024 met 20 procent. Die voor het boekjaar 2025 gingen met 19 procent omhoog.

Een combinatie van een hogere omzetgroei, iets hogere EBITDA-marges en iets lagere nettorentelasten zorgen dan de winstverwachtingen van Hollestelle omhoog konden.

Als gevolg hiervan heeft hij ook zijn dividendraming verhoogd.

De waardering van het aandeel is niet erg veeleisend, zelfs niet na de recente sterke koersontwikkelingen. De scherpe koersdaling in de tweede helft van 2023 was volgens Hollestelle niet gerechtvaardigd, aangezien DEME gedurende de tweede helft van 2023 nieuwe offshore windprojecten bleef binnenhalen.

Koers Aedifica

*

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.