Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: geen goede jaarstart voor bioscoopsector

Beursblik: geen goede jaarstart voor bioscoopsector
5 mrt 2024 om 10:38

(ABM FN) De Franse bioscoopcijfers laten een slechte start van het nieuwe jaar zien. Dit stelde analist Kris Kippers van Degroof Petercam dinsdag in een rapport.

Nadat januari al enigszins zwak was, was ook februari een moeilijke maand met een daling van het aantal bioscoopbezoekers met 16,4 procent op jaarbasis tot 15,1 miljoen. Over de eerste twee maanden was de daling bijna 13 procent.

Maar er was ook goed nieuws: het langverwachte ‘Dune: Part Two’ kende een geweldig openingsweekend en haalde 82,5 miljoen dollar op in de VS, waarmee de verwachtingen werden overtroffen, aldus Kippers. Dit belooft veel goeds voor de eerste helft van 2024 en dus ook voor Kinepolis.

Kippers ziet daarnaast verschillende aanjagers voor het aandeel. De marge, kasgeneratie en organisatorische vaardigheden van Kinepolis zijn de hoogste in de sector, aldus Kippers, die daarom een koopadvies op het aandeel heeft.

Kinepolis is eigenaar van het overgrote deel van haar bioscoopzalen, waardoor er jaarlijks zo’n 35 tot 40 miljoen euro aan cashflow wordt bespaard.

Gecombineerd met een gezonde balans, is Kinepolis volgens Kippers weer klaar voor nieuwe overnames. En als die niet gevonden worden, dan zal Kinepolis de aandeelhouder belonen.

Kippers heeft een koopadvies voor Kinepolis met een koersdoel van 56,60 euro. Op de beurs van Brussel noteerde het aandeel dinsdag 0,6 procent lager op 43,45 euro.

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.