Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel DEME

Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel DEME
7 mrt 2024 om 08:17

(ABM FN) Berenberg heeft het koersdoel voor DEME verhoogd van 145,00 naar 175,00 euro met handhaving van het koopadvies. Dit bleek donderdag uit een rapport van analist Christoph Greulich.

Met een stijging van 22 procent op jaarbasis stond het orderboek van DEME eind 2023 op 7,6 miljard euro. Dit zorgt volgens Greulich voor een sterke zichtbaarheid van de inkomsten voor de komende jaren en illustreert de groeiende vraag naar de diensten van DEME.

Als zodanig verwacht hij dan ook dat de omzetgroei zich zal voortzetten na de aanzienlijke stijging in 2023.

Greulich denkt ook dat er ruimte is voor enige margeverbetering dankzij een gezonde vlootbezetting en een positieve evolutie van de prijzen.

Bovendien worden er op de belangrijkste eindmarkten van het bedrijf nog altijd voldoende aanbestedingen uitgeschreven, wat erop wijst dat DEME in de komende maanden belangrijke contracten kan binnenhalen.

De zorgen over de toekomst van de offshore windmarkt, die vorig jaar zwaar op het beleggerssentiment drukten en naar de mening van Greulich overdreven waren, zijn de afgelopen maanden dan ook fors afgenomen.

DEME verwacht voor 2024 een omzetgroei van minstens 10 procent, maar Greulich denkt dat het groeitempo kan oplopen tot 12 procent. Dit zou zich moeten vertalen in een gezonde bezetting van de vloot, wat gunstig zal uitpakken voor de marge.

Op de beurs van Brussel sloot het aandeel woensdag af op 140,20 euro.

Koers DEME Group

*

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.