Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Jefferies verhoogt koersdoel D’Ieteren licht

Beursblik: Jefferies verhoogt koersdoel D’Ieteren licht
11 mrt 2024 om 08:00

(ABM FN) Jefferies heeft maandag het koersdoel voor D’Ieteren verhoogd van 230,00 naar 235,00 euro en handhaafde het koopadvies. Dit bleek uit een rapport van de zakenbank.

Analist David Kerstens wees na de publicatie van de jaarcijfers in zijn rapport op de sterke kasstroom van Belron en de tak Automotive, wat gunstig uitpakt voor de waardering op basis van de ‘som der delen’.

De tweede jaarhelft van Belron was een pak beter dan de eerste zes maanden en Kerstens benadrukte de sterke vrije kasstroom bij het glasherstelbedrjif. Daarnaast wees de analist op de voorraadafbouw bij Automotive.

De analist verlaagde zijn EBIT-taxaties met circa 5 procent, maar het koersdoel steeg naar 235 euro dankzij een hogere som der delen, dankzij de betere kaspositie.

Ten slotte wees de analist op de korting waartegen Belron wordt gewaardeerd. Die korting kan dalen, indien private equity op middellange termijn afscheid neemt van het belang in het glasherstelbedrjif, denkt Kerstens. De analist merkte op dat de ‘lockup’ afgelopen februari ten einde kwam.

Naast D’Ieteren hebben onder meer ook Hellman & Friedman, GIC en BlackRock Private Equity Partners een belang in Belron.

Het aandeel D’Ieteren sloot vrijdag 0,7 procent lager op 190,90 euro. Dat is net onder de recent behaalde ‘all time high’ van 193 euro.

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.