Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: moeilijke vergelijkingsbasis voor Syensqo in 2024

Beursblik: moeilijke vergelijkingsbasis voor Syensqo in 2024
11 mrt 2024 om 15:05

(ABM FN) Syensqo publiceert dinsdag voor het eerst sinds de afsplitsing van Solvay eigen cijfers.

In tegenstelling tot Solvay profileert Syensqo zich als een groeibedrijf in speciaalchemicaliën, waaronder bijzondere polymeren en composietmaterialen. Het bedrijf heeft meer dan 13.000 mensen in dienst in meer dan 60 fabrieken over de hele wereld.

In Syensqo zijn de activiteiten met de grootste groeipotentie van het vroegere Solvay samengebracht.

In een commentaar op de splitsing zei KBC Securities dat Syensqo leidende posities heeft met de meeste van zijn activiteiten, “met onder meer speciale polymeren en composieten die een uitstekende winstgevendheid en een sterk onderliggend groeipotentieel laten zien”.

Volgens de analistenconsensus die Syensqo publiceerde, zou de omzet vorig jaar zijn uitgekomen op 6,86 miljard euro. Voor 2024 rekenen de analisten op een omzet van 6,95 miljard euro.

De EBITDA zou in 2023 1,62 miljard euro zijn geweest en dit jaar licht dalen tot 1,57 miljard euro.

Vooruitlopend op de publicatie van deze resultaten verlaagde Kepler Cheuvreux maandag het koersdoel voor Syensqo van 128,00 naar 122,00 euro, maar met handhaving van de koopaanbeveling.

De analisten van de bank benadrukten in hun rapport dat Syensqo in 2024 te maken heeft met een erg uitdagende vergelijkingsbasis, aangezien 2023 een zeer goed jaar was. De winst zal daarom dit jaar waarschijnlijk dalen, voorziet Kepler.

De analisten van Kepler hebben er echter vertrouwen in dat Syensqo zijn groeitraject in 2025 zal hervatten, met name op het gebied van Materials.

Kepler Cheuvreux is iets minder optimistisch dan het bedrijf zelf, dat uitgaat van een autonome omzetgroei tussen 5 en 7 procent en een EBITDA-marge van ongeveer 25 procent op middellange termijn.

De analisten van Kepler hebben ook hun taxaties voor de aangepaste winst per aandeel verlaagd met 2 procent voor 2023, 10 procent voor 2024 en 8 procent voor 2025. Door deze neerwaartse aanpassingen liggen de ramingen van Kepler meer in lijn met de analistenconsensus.

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.