Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Berenberg verlaagt koersdoel Syensqo

Beursblik: Berenberg verlaagt koersdoel Syensqo
26 mrt 2024 om 08:23

(ABM FN) Berenberg heeft het koersdoel op Syensqo verlaagd van 117 naar 110 euro, maar wel met handhaving van het koopadvies. Dit bleek dinsdag uit een analistenrapport van de Duitse bank.

“Een sterke koersreactie in de eerste handelsdagen van Syensqo na de beursnotering in december 2023 werd onmiddellijk gevolgd door een aantal weken van correctie, waardoor de aandelen van 105 naar minder dan 80 euro daalden”, schreven de analisten.

Dit had onder meer te maken met zorgen over het prijsbehoud in het belangrijke Materials-segment, negatieve berichtgeving rond het Boeing 737 Max-vliegtuig, waarvan Syensqo een toeleverancier is, en hardnekkig hoge consensusramingen na de introductierapporten, aldus Berenberg, dat zijn winsttaxaties voor 2024 bijstelde.

Berenberg rekent voor dit jaar op een aangepaste EBITDA van 1,49 miljard euro, van eerder 1,53 miljard euro, maar werd wel positiever over de winst per aandeel vanwege een lager belastingtarief en lagere rentelasten.

Volgens de Duitse bank heeft Syensqo het in zich om een favoriet te worden in de Europese chemiesector en is de huidige waardering niet te hoog ten opzichte van sectorgenoten.

Kijkend naar het eerste kwartaal en heel 2024, rekent Berenberg op een aanhoudend sterke volumegroei bij Composites,”aangejaagd door aanhoudende kracht in de civiele lucht- en ruimtevaart en defensie.”

Ook zullen de kapitaaluitgaven dit jaar, na de aanzienlijke investeringen in 2023 van 850 miljoen euro, lager uitvallen.

Syensqo sloot maandag op 85,61 euro.

Koers Boeing

*

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.