Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Bel20 start april met klein verlies

Bel20 start april met klein verlies
2 apr 2024 om 17:58

(ABM FN) Na een matte sessie in Brussel, sloot de Bel20 index dinsdag 0,4 procent lager op 3.829,98 punten.

De olieprijzen en de obligatierentes stegen wel.

Aan het begin van de avond noteerde de Duitse tienjaarsrente ongeveer tien basispunten hoger op 2,40 procent. De Amerikaanse tienjaarsrente handelde op 4,37 procent.

“Gisteren duwden nieuwe solide macrocijfers de obligatierentes opnieuw omhoog, wat leidde tot een sterke stijging van de dollar”, zag Bernard Keppenne, hoofdeconoom bij CBC Banque.

“Voor het eerst in anderhalf jaar is de Amerikaanse ISM-index voor de industrie weer positief geworden, dankzij een sterke opleving van de productie en een stijging van het aantal nieuwe orders”, vulde hij aan.

Daarnaast konden beleggers dinsdag reageren op Duitse inflatiecijfers, die zoals verwacht in maart vertraagden tot 2,2 procent, vergeleken met 2,5 procent in februari en 2,9 procent in januari.

Aan het energiefront stegen de prijzen voor olie en gas sterk, na een Israëlische aanval op de Iraanse ambassade in Damascus, waarbij verschillende mensen omkwamen en de spanningen in de regio verder opliepen. Een vat Brent olie kostte dinsdagavond 1,5 procent meer.

Voor de rest zijn beleggers in afwachting van meer macrocijfers in de komende dagen, zoals de publicatie van de inflatie in de eurozone op woensdag en vooral de publicatie op vrijdag van het officiële Amerikaanse jobsrapport.

Verder viel de daling op van het aandeel Tesla met 6 procent in New York, nadat de fabrikant teleurstelde met de productie en afleveringen in het eerste kwartaal.

Stijgers en dalers

Binnen de hoofdindex ging Solvay aan kop met een winst van 1,2 procent, gevolgd door Umicore met een stijging van 0,4 procent.

Sofina steeg 0,3 procent. Kepler Cheuvreux en Degroof Petercam reageerden positief op de donderdagavond gepubliceerde jaarresultaten van de familieholding Boël. De analisten besloten om hun koersdoelen te verhogen.

Indexzwaargewicht Argenx daalde 1,3 procent en Melexis ook 1,3 procent. WDP werd zelfs 2,3 procent goedkoper.

Buiten de hoofdindex won Orange Belgium 3,6 procent.

Ontex steeg 1,2 procent nadat het vanochtend bekendmaakte dat het de verkoop van zijn Algerijnse activiteiten aan Hygianis SPA heeft afgerond.

Kinepolis kondigde aan dat financieel directeur Jeroen Mouton heeft besloten het bedrijf te verlaten om een nieuwe professionele uitdaging aan te gaan. Mouton blijft aan tot 30 april 2024 en de aandelenkoers daalde met 4,4 procent.

Bij de smallcaps maakte Onward Medical een koerssprong van 5,0 procent, nadat het bedrijf vanochtend bekendmaakte dat het een de novo aanvraag heeft ingediend bij de Amerikaanse Food and Drug Administration.

Met een stijging van 7,4 procent deed Belysse het beter.

Floridienne, dat de omzet in 2023 zag stijgen, maar de EBITDA zag dalen als gevolg van eenmalige kosten, steeg met 2,9 procent. Hoewel de vooruitzichten voor 2024 er veel beter uitzien, heeft KBC Securities niettemin het koersdoel voor het aandeel verlaagd van 870,00 naar 835,00 euro. 

Nyxoah werd 11,8 procent goedkoper.

Koers van aandelen in dit artikel

 • Argen-X
  * *
 • BE20
  * *
 • KBC Groep
  * *
 • Melexis
  * *
 • Orange Belgium
  * *
 • Solvay
  * *
 • Tesla Inc.
  * *
 • WDP
  * *

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.