Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: interesse private equity in Azelis lijkt goed mogelijk

Beursblik: interesse private equity in Azelis lijkt goed mogelijk
18 apr 2024 om 09:45

(ABM FN) Het lijkt goed mogelijk dat verschillende partijen interesse hebben getoond in het belang van EQT in de Belgische chemische distributeur Azelis. Dit stelden analisten van Kepler Cheuvreux donderdag in een rapport na speculatie hierover op woensdag.

Gisteren meldde Bloomberg dat aandeelhouder EQT de opties bekijkt voor het belang in Azelis. Verschillende partijen zouden interesse hebben getoond in dit belang, zowel strategische partijen als private equity.

Kepler acht dit goed mogelijk, aangezien de sector altijd al op de radar van private equity heeft gestaan. De interesse van strategische kopers vindt Kepler wat minder logisch, omdat het vrij moeilijk is om waarde te halen uit een grootschalige integratie.

Kepler denkt dat een bod van 29 tot 30 euro per aandeel Azelis nodig is om institutionele beleggers te overtuigen. Dit zou een premie betekenen van 30 procent ten opzichte van het koersdoel van 23 euro dat Kepler hanteert en een premie van 50 procent ten opzichte van de gemiddelde koers van het aandeel in de afgelopen dertig dagen.

Kepler heeft een koopadvies op het aandeel. Het aandeel Azelis koerste donderdagochtend 1,1 procent lager op 23,24 euro, na een koerssprong van ruim 14 procent op woensdag.

Koers Azelis Group

*

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.