Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: Kepler verkiest Aedifica boven Cofinimmo

Beursblik: Kepler verkiest Aedifica boven Cofinimmo
22 apr 2024 om 09:54

(ABM FN) Kepler Cheuvreux heeft het aandeel Aedifica op de kooplijst gezet, terwijl Cofinimmo juist van deze lijst verdween. Dit bleek maandag uit een analistenrapport van de bank.

De Belgische vastgoedmarkt voor gezondheidszorg was geliefd bij beleggers, maar dat is inmiddels veranderd en reden voor Kepler Cheuvreux om naast Cofinimmo ook Care Property van de kooplijst te halen.

Kepler wees erop dat het vastgoed in de gezondheidszorgsector een grote verschuiving in het beleggerssentiment heeft gezien na een opeenvolging van gebeurtenissen, variërend van de coronacrsis tot de onthullende publicaties over Orpea en de sterke stijging van de inflatie in heel Europa.

De analisten merkten op dat de rigiditeit van de sector, gekoppeld aan de lage marges in deze sector, een aantal verborgen of vergeten zwakheden laat zien. Zo kunnen de beperkte winsten die met dit segment gepaard gaan, als tegenwind worden gezien, terwijl de demografische verwachtingen juist een structurele rugwind vormen. Kepler wees er ook op dat er andere uitdagingen zijn, zoals een tekort aan verpleegkundigen.

Op het gebied van onroerend goed impliceren hogere rentetarieven een verdere waardecorrectie en het is onwaarschijnlijk dat de verwachte renteverlagingen een doorslaggevend effect zullen hebben, aldus Kepler. 

De zakenbank verhoogde maandag het advies voor Aedifica van Houden naar Kopen met een koersdoel van 66,00 euro. Dit onder meer door de lage hefboom en verwachte hoge pay-out ratio voor het dividend.

Het advies voor Cofinimmo werd juist verlaagd van Kopen naar Houden en het koersdoel van 72,00 naar 68,00 euro. Dit mede vanwege de hoge risico’s die de bank ziet vanwege de verouderde portefeuille. 

Voor Care Property is het advies ook van Kopen naar Houden verlaagd en het koersdoel van 16,00 naar 14,00 euro.

Koers Ascencio SCA

*

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.