Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: eerste kwartaal Barco ondermaats

Beursblik: eerste kwartaal Barco ondermaats
23 apr 2024 om 09:58

(ABM FN) De resultaten van Barco waren in het eerste kwartaal onder de maat, waardoor Kepler Cheuvreux het advies voor het aandeel van de beeldvormingsspecialist opnieuw gaat beoordelen. Dit bleek dinsdag uit een analistenrapport van Kepler.

In het eerste kwartaal kwam de orderinstroom 7 procent onder de consensus uit, aldus Kepler. De omzet lag 8 procent onder de marktverwachting.

Naast de zwakke verwachte prestaties van Enterprise, waar de omzet op jaarbasis met 24 procent daalde, en de omzetdaling van 21 procent op jaarbasis bij Healthcare, “miste de Entertainment divisie de verwachtingen met een omzetdaling van 21 procent op jaarbasis”, aldus Kepler, dat zelf rekende op een vlakke omzetontwikkeling bij deze divisie.

Barco handhaafde dinsdag de outlook, wat volgens Kepler betekent dat de omzet de rest van het jaar met 6 procent moet groeien.

“Voor het tweede kwartaal wordt echter geen groei meer verwacht”, benadrukte Kepler.

De analisten plaatsten het advies onder herziening, vanwege de “significant slechtere resultaten in het eerste kwartaal en de verlaging van de verwachtingen voor het tweede kwartaal.”

Kepler Cheuvreux had een koopadvies op Barco met een koersdoel van 19,00 euro.

Het aandeel Barco noteerde dinsdagochtend 15 procent lager op 12,73 euro.

Koers Barco

*

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.