Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: analisten verlagen koersdoelen voor Barco

Beursblik: analisten verlagen koersdoelen voor Barco
24 apr 2024 om 10:13

(ABM FN) Een aantal analisten heeft het koersdoel voor Barco verlaagd, na de kwartaalcijfers van dinsdag. Dit bleek uit rapporten van KBC Securities, Kepler Cheuvreux en ING.

De omzet en orders vielen in het eerste kwartaal dan ook meer tegen dan analisten hadden verwacht.

KBC Securities verlaagde het koersdoel van 19,00 naar 18,00 euro, met een onveranderd Accumuleren advies. De oorzaak van de mindere cijfers lag bij voorraadafbouw bij Barco’s klanten, voornamelijk in Meeting Experience en Healthcare, en een zwakkere vraag in Entertainment-markten, aldus KBC.

Ook ING kon alleen maar bevestigen dat het bedrijf een zwakke update gaf. In een woensdag verschenen rapport verlaagde de bank het koersdoel van 18,00 naar 13,00 euro, met handhaving van het Houden advies.

Kepler Cheuvreux verlaagde de taxaties voor Barco en kwam zo uit op een koersdoel van 14,00 euro met een Houden advies. Voor de kwartaalupdate ging Kepler nog uit van een koopadvies met een koersdoel van 19,00 euro.

Hoewel deze waardering van 14 euro niet super hoog is, ziet Kepler geen aanjagers voor een herwaardering van het aandeel.

Op de beurs van Brussel noteerde het aandeel Barco woensdag 2,9 procent hoger op 12,85 euro, na de koersimplosie van dinsdag.

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.