Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Kinepolis staat voor groei

Beursblik: Kinepolis staat voor groei
24 apr 2024 om 16:08

(ABM FN) De resultaten van Kinepolis zouden dit jaar beter moeten zijn dan vorig jaar, al staat de cinemareus voor een moeilijke vergelijkingsbasis voor de tweede jaarhelft. Dat zeggen analisten in aanloop naar de kwartaalresultaten die Kinepolis donderdag zal publiceren.

Analisten rekenen alvast voor het hele jaar op fors betere cijfers. Zo zou de omzet moeten stijgen van 605,5 miljoen euro naar 637,3 miljoen euro op jaarbasis. Uit die omzet zou de groep een nettowinst van 69,3 miljoen euro moeten kunnen puren. Dat was in 2023 nog 56,1 miljoen euro.

Al zal de stijging zich wel niet lineair voortzetten. Zo verlaagde Degroof Petercam in zijn waarderingsmodel al de verwachte bezoekersaantallen na een moeilijke start in 2024. “We missen films”, zei analist Kris Kippers in aanloop naar de cijfers. “Door de stakingen in Hollywood, zijn veel films vertraagd, waardoor het aantal grote releases in 2024 rond de 64 films zou moeten landen. Dat waren er nog 87 in 2019, een recordjaar voor de industrie”, aldus Kippers.

Ook ING heeft de raming voor de bezoekersaantallen in 2024 met 6 procent verlaagd en verwacht vooral dat de omzetgroei komt van overnames, die “zeer belangrijk zijn voor de waardecreatie voor aandeelhouders”, aldus analist David Vagman.

“Kinepolis staat op de dansvloer en is klaar om te dansen”, aldus de analist van ING. “Gesprekken met potentiële overnameprooien verhogen in intensiteit”, merkte Vagman op. Hij benadrukte dat enkele cinemabedrijven eind 2023 moeite hadden om cash te genereren, wat overnamekansen kan bieden.

De schuld van Kinepolis blijft echter wel aanzienlijk. En dat zet een rem op de overnamemogelijkheden. Analisten verwachten dat in 2024 de schuld zal zakken naar 652,9 miljoen euro, wat 3,3 keer de aangepaste EBITDA is.

ING heeft een koersdoel van 55,00 euro en een Koopadvies voor Kinepolis. Degroof Petercam is iets enthousiaster met een koersdoel van 56,60 euro en hanteert ook een Koopadvies.

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.