Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: beter tweede kwartaal voor Kinepolis in verschiet

Beursblik: beter tweede kwartaal voor Kinepolis in verschiet
25 apr 2024 om 09:54

(ABM FN) 2024 is zoals verwacht zwak gestart voor Kinepolis. Dit concludeerde analist David Vagman van ING in een donderdagmorgen verschenen rapport.

Het aantal bezoekers daalde met 9,7 procent op jaarbasis en kwam volgens de berekening van Vagman uit op 64 procent van de aantallen voor corona, op vergelijkbare basis.

Anderzijds lag het bezoekersaantal wel 3,8 procent boven zijn eigen verwachtingen.  

Vagman was positief verrast door het aantal bezoekers in België, Nederland en Luxemburg, drie landen met hoge marges, en zeer positief verrast door Noord-Amerika, waarbij Canada en de VS beide 17 procent beter waren, maar dan wel met lage marges.

Frankrijk stelde waarschijnlijk teleur vanwege het zwakkere lokale filmaanbod. Dit gld ook voor Spanje, waar Kinepolis last heeft van stevige concurrentie.

Over het geheel genomen verwacht Vagman, als hij naar het aanbod aan films kijkt, dat het tweede kwartaal van 2024 beter wordt.

Het derde kwartaal van 2024 zal echter lijden onder een zeer moeilijke vergelijkingsbasis, met het succes van de films Barbie en Oppenheimer in hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Het vierde kwartaal ziet er dan weer veelbelovend uit, volgens de bank.

Vagman heeft zijn verwachtingen wat betreft het aantal bezoekers in 2024 bij de publicatie van de jaarcijfers van Kinepolis al aangepast en ziet niet meteen de noodzaak om die verwachtingen in dit stadium opnieuw te bekijken.

Hij beschouwt het aandeel Kinepolis als aantrekkelijk gewaardeerd en handhaaft dan ook een koopadvies met een koersdoel van 55,00 euro.

Op de Brusselse beurs werd het aandeel Kinepolis donderdag 0,3 procent hoger verhandeld aan 40,10 euro.

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.