Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: geen grote verrassingen bij Umicore

Beursblik: geen grote verrassingen bij Umicore
26 apr 2024 om 10:14

(ABM FN) Het eerste kwartaal heeft bij Umicore geen grote verrassingen opgeleverd. Dit zagen analisten van KBC Securities vrijdag.

Voorbeurs kwam Umicore met een kwartaalupdate, zonder concrete cijfers. Daarbij herhaalde de materiaaltechnologie- en recyclagegroep de outlook voor 2024.

Umicore gaat er van uit dat de aangepaste EBITDA voor de gehele groep in 2024 tussen 900 miljoen en 950 miljoen euro zal liggen, 5 procent minder dan in 2023. De analistenconsensus zit voor dit jaar op 905 miljoen euro. Voor 2025 rekenen de analisten op 932 miljoen euro.

KBC Securities blijft geloven dat Umicore goed gepositioneerd is om een belangrijke rol te spelen in de elektrificatie van de transportsector.

Terwijl de divisie Rechargeable Battery Materials de belangrijkste groeimotor is voor Umicore in de rest van dit decennium, heeft batterijrecyclage het potentieel om een belangrijke groeimotor te worden in het volgende decennium.

KBC Securities heeft een Accumuleren advies op Umicore met een koersdoel van 26,00 euro. Het aandeel steeg vrijdag 1,2 procent naar 21,18 euro.

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.