Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: goede resultaten bij Xior

Beursblik: goede resultaten bij Xior
26 apr 2024 om 11:16

(ABM FN) De resultaten van Xior in de eerste drie maanden van dit jaar waren goed, met een sterke huurgroei op vergelijkbare basis. Dit zei analist Francesca Ferragina van ING vrijdag in reactie op de cijfers van de kotmadam.

Xior boekte in het eerste kwartaal 6,9 procent huurgroei op vergelijkbare basis, wat in lijn was met de groei in 2023, zei Ferragina.

Het feit dat Xior zich concentreert op een versnelling van zijn desinvesteringen, in plaats van het aangaan van een joint venture, is volgens de analist een positief signaal van vertrouwen van het concern om met toekomstige desinvesteringen de schuldenlast te beheersen.

De verhuurder is nu van plan om in 2024 voor 220 miljoen euro te desinvesteren, waar eerder nog werd gemikt op 110 miljoen euro, tegenover een uiteindelijke doelstelling van circa 340 miljoen euro.

De doelstelling om de loan to value onder de 50 procent te krijgen werd herbevestigd, evenals een EPRA-winst per aandeel van 2,21 euro in 2024.

ING handhaafde het koopadvies met een koersdoel van 35,50 euro. Het aandeel Xior noteerde vrijdag 5,8 procent hoger op 26,60 euro.

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.