Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Cofinimmo herhaalt outllook na eerste kwartaal

Cofinimmo herhaalt outllook na eerste kwartaal
26 apr 2024 om 08:06

(ABM FN)  Cofinimmo is het jaar goed gestart en besloot daarom de outlook voor heel 2024 te herhalen. Dit bleek vrijdag uit een update van de zorgvastgoedinvesteerder.

“Cofinimmo heeft voor het eerste kwartaal van 2024 resultaten neergezet die in de lijn liggen van de vooruitzichten die aan het begin van het jaar werden opgesteld”, zei CEO Jean-Pierre Hanin vrijdag.

Het nettoresultaat van de kernactiviteiten van Cofinimmo bereikte in het eerste kwartaal 55 miljoen euro. Dat was 53 miljoen euro op 31 maart 2023. Het totale nettoresultaat bleef ongewijzigd op 17 miljoen euro.

Cofinimmo meldde in het eerste kwartaal een stijging van de brutohuurinkomsten met 3,4 procent, of 2,2 procent bij ongewijzigde portefeuille.

De bezettingsgraad was eind maart 98,4 procent.

Outlook

Cofinimmo bevestigde vrijdag de outlook voor 2024 van een brutodividend van 6,20 euro per aandeel, onder voorbehoud van de evolutie van het nettoresultaat van de kernactiviteiten en de evolutie van de schuldgraad.

De transformatie van de portefeuille zet zich door, zo meldde Cofinimmo vrijdag. De bruto-investeringen bedroegen 30 miljoen euro, voornamelijk in zorgvastgoed in Europa. Daarnaast waren er desinvesteringen ter waarde van 30 miljoen euro in de drie activiteitensectoren.

Netto bedroegen de investeringen 1 miljoen euro.

Met 4,6 miljard euro vertegenwoordigt het zorgvastgoed 75 procent van de portefeuille van de groep, die een totale waarde van 6,2 miljard euro heeft.  

Ook wees het vastgoebedrijf op de “bijzonder lange” resterende looptijd van de huurovereenkomsten van 13 jaar.

Het renterisico was volledig afgedekt op 31 maart in het kader van het beleid van de renteafdekkingen op lange termijn.

Koers Cofinimmo

*

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.