Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Aperam duikt in rode cijfers

Aperam duikt in rode cijfers
3 mei 2024 om 07:18

(ABM FN) Aperam heeft in het eerste kwartaal de resultaten onder druk zien staan, maar verwacht op kwartaalbasis wel verbetering. Dit bleek vrijdag uit cijfers van de producent van roestvrijstaal.

Volgens CEO Timoteo Di Maulo was er sprake van het zevende achtereenvolgende kwartaal waarin de roestvrijstaalsector in een recessie zat. “De ontwikkelingen in Europa komen overeen met die in 2020, maar duren veel langer”, aldus de topman.

De omzet kwam afgelopen kwartaal uit op 1,66 miljard euro tegen 1,88 miljard euro een jaar eerder. Op kwartaalbasis was er wel sprake van een verbetering. In het vierde kwartaal boekte Aperam namelijk een omzet van 1,55 miljard euro.

Onder de streep restte een verlies van 19 miljoen euro. Dit was een kwartaal eerder nog een winst van 70 miljoen euro en een jaar eerder een winst van 132 miljoen euro.

De vrije kasstroom vóór dividend en inkoopprogramma’s was met 14 miljoen euro ook negatief. Een kwartaal eerder was dit nog 217 miljoen euro positief en een jaar eerder 85 miljoen euro positief. Er ging in het kwartaal 36 miljoen euro naar aandeelhouders in de vorm van dividend.

De schuld liep op kwartaalbasis op van 491 miljoen naar 674 miljoen euro.

De aangepaste EBITDA maakte op kwartaalbasis een pas op de plaats op 55 miljoen euro. Een jaar eerder was het resultaat nog 127 miljoen euro. Hogere volumes, een verbeterde mix en een gunstige ontwikkeling van de inputkosten konden compenseren voor negatieve waarderingseffecten in het voorgaande kwartaal.

Outlook

Aperam verwacht dat de EBITDA in het lopende tweede kwartaal hoger zal uitvallen dan het resultaat uit het eerste kwartaal.

Ook zal de schuld lager zijn.

Koers VGP

*

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.