Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: ING verwacht hogere consensus voor Solvay

Beursblik: ING verwacht hogere consensus voor Solvay
7 mei 2024 om 10:38

(ABM FN) De resultaten van Solvay in het eerste kwartaal van 2024 overtroffen de verwachtingen. Dit stelde analist Stijn Demeester van ING in een rapport dat dinsdag verscheen.

Dat was volgens hem vooral te danken aan de divisie Basic Chemicals, waarin de natriumcarbonaatactiviteiten zijn ondergebracht.

Over het geheel genomen kon Solvay de negatieve prijsstelling van 14,5 procent op de omzet compenseren met een positieve volume-impact van 2,5 procent.

De EBITDA profiteerde verder van de eerste effecten van de kostenbesparingen die het bedrijf doorvoert. Volgens ING betrof dit 19 miljoen euro op het niveau van de EBITDA.

De vrije kasstroom kwam uit op een solide 123 miljoen euro dankzij discipline bij zowel het werkkapitaal als de investeringen.

Solvay bevestigde dinsdag de outlook voor het hele boekjaar 2024, met een autonome krimp van de onderliggende EBITDA met 10 tot 20 procent. Dat komt neer op 925 miljoen tot 1,04 miljard euro.

De vrije kasstroom zal volgens Solvay boven de 260 miljoen euro uitkomen.

De consensus die Bloomberg samenstelde is volgens ING iets te voorzichtig. Demeester verwacht dat de consensus van 944 miljoen iets zal stijgen richting de bovenste helft van de afgegeven bandbreedte. Dat zou een opwaartse bijstelling van 4 tot 10 procent zijn.

De analist van ING handhaafde dinsdag het koopadvies met een koersdoel van 33,50 euro.

Op de beurs van Brussel noteert het aandeel Solvay dinsdag 8,2 procent hoger aan 32,90 euro. 

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.