Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Lagere omzet Bekaert in eerste kwartaal

Lagere omzet Bekaert in eerste kwartaal
8 mei 2024 om 07:33

(ABM FN)Bekaert heeft in het eerste kwartaal van 2024 de omzet onder druk zien staan, zoals verwacht. Dit maakte het bedrijf in staaldraad woensdagmorgen bekend.

Bekaert realiseerde in de eerste drie maanden een geconsolideerde omzet van 1,025 miljard euro. Dat is een daling met 14 procent tegenover dezelfde periode in 2023. De gecombineerde omzet bedroeg 1,245 miljard, een daling van 15 procent.

Het eerste kwartaal van 2023 gaf daarbij evenwel een moeilijke vergelijkingsbasis, omwille van de toenmalige sterke herbevoorrading van klanten in China, positieve wisselkoerseffecten en doorgerekende hogere grondstof- en energiekosten.

De prestatie in het eerste kwartaal van 2024 en de robuuste financiële positie van het bedrijf maken dat Bekaert vol vertrouwen blijft over het vermogen om de strategische prioriteiten verder waar te maken.

Hoewel de economische onzekerheden aanhouden en een aantal eindmarkten een uitdaging blijven vormen, is de verkoop in 2024 volgens verwachting van start gegaan, aldus Bekaert.

Het management blijft uitgaan van een bescheiden omzetgroei en ten minste stabiele marges in 2024.

Ook na 2024 blijft Bekaert vertrouwen behouden in de doelstellingen van een omzetgroei van meer dan 5 procent per jaar op de middellange termijn en vanaf 2026 een onderliggende EBIT-marge van meer dan 10 procent met een onderliggende ROCE van meer dan 20 procent.

Tevens zou meer dan 50 procent van de omzet worden gegenereerd uit duurzame oplossingen.

Koers Bekaert NV/SA

*

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.