Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: Amerikaanse luxeconsument kanarie in de kolenmijn

Beursblik: Amerikaanse luxeconsument kanarie in de kolenmijn
11 jun 2024 om 14:37

 De Amerikaanse luxeconsument zal de ‘kanarie in de kolenmijn’ zijn. Dit schreven analisten van Bank of America dinsdag in een rapport.

Na de inhaalvraag na de coronacrisis, is het uitgavenpatroon van de Amerikaanse consument inmiddels het meest genormaliseerd, aldus Bank of America.

De door de Amerikaanse bank verzamelde Amerikaanse kaartbetalingen laten volgens de analisten een weinig bemoedigende maand mei zien voor luxe-uitgaven. Die laten een daling van 10 procent op jaarbasis zien. 

Volgens Bank of America groeit de consumptie in het luxesegment met gemiddeld 3,5 procent per jaar. Dat was voor de coronacrisis nog 6,0 procent.

De analisten van Bank of America waarschuwden daarom dat de mondiale omzetgroei in de tweede helft van 2024 kleiner zal zijn dan de consensus verwacht.

Daarom geven de analisten de voorkeur aan meer defensieve aandelen zoals Hermes, LVMH en Brunello Cucinelli. Die aandelen staan allemaal op de kooplijst van de Amerikaanse bank.

Bank of America is voorzichtiger ten aanzien van zogeheten turnaround-kandidaten als Burberry, Kering en Ferragamo. Volgens de consensus zouden hier de grootste omzetverbeteringen moeten plaatsvinden.

Koers Solvay

*

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.