Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Berkshire Hathaway verkoopt weer pluk aandelen BYD

Berkshire Hathaway verkoopt weer pluk aandelen BYD
17 jun 2024 om 17:05

 Berkshire Hathaway heeft opnieuw een pluk aandelen verkocht van zijn belang in de Chinese fabrikant van elektrische auto’s BYD. Dit bleek uit een registratie bij de toezichthouder op de Hongkongse beurs.

Op 11 juni verkocht Berkshire ongeveer 1,3 miljoen BYD-aandelen die genoteerd staan in Hong Kong, waardoor Warren Buffetts bedrijf nog ongeveer 75,7 miljoen aandelen heeft ter waarde van circa 2,3 miljard dollar. Berkshire reageerde tegenover Dow Jones Newswires niet direct op een verzoek om commentaar over de verkoop.

Buffett’s bedrijf is al sinds 2022 bezig met het verkopen van BYD-aandelen. De reden is ook niet duidelijk. Het zou kunnen gaan om winstnemingen of mogelijk is Berkshire bezorgd over een vertragende groei van de verkoop van EV’s of meer concurrentie in deze markt. De Europese Commissie heeft vorige week de importheffingen op Chinese auto’s, waaronder die van BYD, flink verhoogd. De Chinese fabrikanten profiteren volgens Brussel van oneerlijke subsidies.

De Amerikaanse notering van BYD steeg maandag 1,7 procent, terwijl aandelen Berkshire licht daalden.

Koers van aandelen in dit artikel

 • BE20
  * *
 • Exmar
  * *
 • Galapagos
  * *
 • KBC Groep
  * *
 • Montea
  * *
 • Orange Belgium
  * *
 • UCB
  * *

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.