Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Media: Kashkari verwacht één renteverlaging door Fed dit jaar

Media: Kashkari verwacht één renteverlaging door Fed dit jaar
17 jun 2024 om 11:52

 Neel Kashkari, voorzitter van de Federal Reserve van Minneapolis, vindt het een “redelijke voorspelling” dat de Amerikaanse centrale bank dit jaar de rente één keer verlaagt en daarmee tot december wacht. Dat zei Kashkari zondag in een interview met televisiestation CBS

“We zijn nu in een zeer goede positie om de tijd te nemen, meer inflatiegegevens te verzamelen, meer gegevens over de economie en de arbeidsmarkt te krijgen, voordat we beslissingen moeten nemen”, zei Kashkari. “En als je net hebt gezegd dat er één renteverlaging komt, zoals de mediane verwachting van de Fed-commissie aangeeft, dan zou dat waarschijnlijk tegen het einde van het jaar zijn.” 

Kashkari zei dat hij verrast was door hoe goed de Amerikaanse arbeidsmarkt heeft gepresteerd, zelfs toen de Fed in 2022 en 2023 de leenkosten agressief verhoogde, maar dat hij in de toekomst nog meer afkoeling verwacht.

“Ik hoop dat het een bescheiden afkoeling is, en dat we dan terug kunnen keren naar een meer evenwichtige economie”, zei hij.

Gevraagd naar de barrière die de hoge leenkosten vormen voor mensen die een huis proberen te kopen, zei Kashkari dat het beste wat de Fed voor de huizenmarkt kan doen, is de inflatie terug te brengen naar de doelstelling.

“Als we simpelweg de rente verlagen om het huizenbezit nu te ondersteunen, zou dat waarschijnlijk de prijs van huizen opdrijven, en het zou feitelijk niet leiden tot een betere betaalbaarheid”, zei hij.

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.